FeaturedHaberler

Mercedes’in tasarladığı Denza X crossover tanıtıldı




Çinli BYD’nin Daimler ile ortak kurduğu Denza, yeni SUV modelini duyurdu. Denza X, Mercedes’in elinden çıkan tasarımı ve hibrit / tam elektrikli motor seçenekleri ile öne çıkıyor.

Denza X, Alman tasarımı ve Çin işçiliğini birleştiriyor!

Son dönemde Çin merkezli yeni hissedarlar edinen Daimler grubu, Uzakdoğu pazarında güçlü bir konumda bulunuyor. Alman üretici, 2010 yılında BYD ile ortak kurduğu Denza markası ile Çin pazarı için yenilikçi araçlar geliştiriyor. Denza X ise tasarımı ve özellikleri ile genç markanın amiral modeli oluyor.

Mercedes tasarımcılarının hayat verdiği Denza X, 4.89 metre uzunluğa sahip 7 koltuklu bir SUV olarak tanımlanıyor. Modern ve dinamik bir dış tasarıma sahip olan model, pek çok noktasında Mercedes’in DNA kodlarını taşıyor. İç mekânda ise dijital gösterge paneli ve yenilikçi bilgi-eğlence ekranı dikkat çekiyor. Kullanım kolaylığını ön planda tutan bu ekran; dikey, yatay, ileri ya da geri hareket edebiliyor. Bu da sürücüler için büyük bir kullanım kolaylığı yaratıyor.

Avrupai tasarıma sahip otomobilin yürür aksamından ise BYD sorumlu olmuş. Hibrit ünite, 192 beygir güç üreten 2.0 litrelik 4 silindirli motor ile çift elektrik motorunu bir araya getiriyor. Bu birleşimin sonucunda ise 400 beygirlik önemli bir güç açığa çıkıyor. Aracın tamamen elektrikli versiyonu ise tek elektrik motoru ile 245 beygir güç üretiyor ve tek şarjla 500 kilometre yol gidebiliyor.

Denza X, tasarımı ve yenilikçi motor havuzu ile Avrupa pazarında bile oldukça rekabetçi bir paket sunuyor. Ancak marka stratejisi şuan için yalnızca Çin’den ibaret ve yakın zamanda Uzakdoğu dışına çıkması pek mümkün görünmüyor. Son olarak iddialı modelin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yollarda olacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu