FeaturedHaberler

KIA, üçüncü üretim merkezini Hindistan’da açtı




Güney Koreli otomotiv devi KIA, Hindistan’da 1,1 milyar dolar yatırımla üçüncü üretim merkezini açtı. Detaylar haberimizde.

Güçlü modelleri, teknolojisi ve performansıyla kullanıcılarının vazgeçemediği Güney Koreli KIA, Hindistan’da yeni bir üretim merkezi açtı. Güney Kore ve Slovakya’dan sonra üçüncü üretim merkezi olan Hindistan’daki fabrikasını 1,1 milyar dolar yatırımla hayata geçiren KIA’nın, bölgede 12 bin kişinin istihdamına etki etmesi bekleniyor.

Hindistan fabrikasında ilk olarak kompakt SUV modeli olan Seltos’un üretimini gerçekleştiren KIA, 2020 yılının başlarında MPV modeli Carnival’i üretime alacağını ve yeni yılda tanıtacağı kompakt SUV modellerinin üretimini de Hindistan’da gerçekleştirmek istediğini açıkladı.

Geleceğin hibrit ve elektrikli araç teknolojisi dikkate alınarak tasarlanan ve 23 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan fabrikada 450’den fazla robot da üretim sürecinde yer alıyor.

Kalite araştırmasında birinc, seçilmişti

KIA, ABD’li saygın otomotiv araştırma şirketi J.D. Power tarafından gerçekleştirilen ilk kalite araştırmasında üst üste beşinci defa zirvede yer aldı. Her yıl ekonomi ve premium sınıf ile genel klasmanda araştırma gerçekleştiren J.D. Power’ın ekonomi sınıfı araç listesinde üretici üst üste beşinci defa birinci oldu.

26 segmentte 257 aracın, 76 bin 256 kişinin deneyimleyip puanlamasıyla gerçekleşen yıllık rapor listesinde marka, geçen yıla oranla iki puanlık iyileştirme gerçekleştirdi. Sürücülerin 90 gün boyunca deneyimledikleri, sürüş deneyimi, motor ve şanzıman performansı gibi pek çok kriterin değerlendirildiği araştırmada koreli üretici en az kalite sorunuyla karşılaşan marka old

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu