FeaturedHaberler

Elektrikli Ford Mustang Mach-E resmen tanıtıldı!




Ford’un tamamen elektrikli olarak tasarlanan ilk modeli Mustang Mach-E, uzun bir bekleyişin ardından Los Angeles’ta resmen tanıtıldı. Spor otomobil genlerini SUV yapısına taşıyan Ford Mustang Mach-E ile ilgili detaylar haberimizde!

Vahşi at şimdi elektrikli ve SUV: Ford Mustang Mach-E!

Ford Mustang, spor otomobil denilince akla gelen ilk modellerden biri oluyor. Mustang Mach-E ise konsept olarak bir spor otomobilden tamamen farklı olan, ancak performansıyla etkileyen bir SUV modeli ortaya çıkarıyor.

Genel tasarımıyla Mustang’in agresif genlerini hissettiren Mach-E, sert bir ön yüz ile geliyor. Keskin ve ince LED farlarını efsanevi modelden alan otomobil, tamamen elektrikli olması sebebiyle panjur taşımıyor. Ancak Ford tasarımcıları altıgen formundaki ızgarayı anımsatması için ön bölüme parlak siyah bir kaplama yerleştirmiş.

Yan profilden bakıldığında rakiplerinden çok farklı görünen Ford Mustang Mach-E, coupe tavan çizgisiyle alçaltılmış bir görünüme bürünüyor. Aerodinamik verimliliği artırmak için geleneksel kapı kollarını kaldıran Ford, bunun yerine kapı direklerine gizlenen dokunmatik bir buton sistemi tercih etmiş. Oldukça sade görünen arka bölümde ise dikkat çeken tek şey Mustang’i anımsatan üçlü LED stop grubu oluyor.

Aracın iç mekanı ise minimalist bir çizgide tasarlanmış. Mustang logolu direksiyon simidinin dikkat çektiği yaşam alanında 15.5 inçlik Sync bilgi eğlence sistemi göze çarpıyor. Tesla’yı anımsatan bu devasa ekran üzerinden araç içindeki bütün işlemler gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra 10.2 inç boyutundaki gösterge paneli de göğüs bölgesiyle bütünleşiyor. Ford’un belirttiğine göre araç içerisinde gerçeğe yakın hissiyat veren sentetik deri materyal kullanılmış. Bu da iç mekanın oldukça lüks bir görünüm sunduğuna işaret ediyor.

Opsiyon listesi ise sportif ve premium detaylar ile bezenmiş. 10 hoparlörlü Bang&Olufsen ses sistemi, panoramik cam tavan, ambiyans aydınlatması, ısıtmalı direksiyon ve ön koltuklar opsiyon olarak dikkat çekiyor. 821 litre bagaj hacmine sahip olan Ford Mustang Mach-E, ön bölümdeki alan da kullanılırsa toplam 957 litre depolama alanı sunuyor. Arka koltuklar katlandığında ise bagaj hacmi 1.688 litre gibi oldukça büyük bir alana kavuşuyor.

Elektrikli modelin motor ve menzil seçenekleri de lansmanda tamamen belirtildi. Standart ve uzun menzil olarak 2 farklı menzil seçimi sunan otomobil, toplam 9 farklı konfigürasyon seçeneği ile geliyor. Böyle olunca da ortaya epey kalabalık bir liste çıkıyor.

Ford Mustang Mach-E teknik detayları

Donanım Batarya Türü Çekiş Menzil Beygir ve Tork Değeri
Select Standart menzil (75.7 kWh) Arkadan itiş 370 km 259 PS / 415 Nm
Select Standart menzil (75.7 kWh) 4 tekerden çekiş 340 km 259 PS / 565 Nm
Premium Standart menzil (75.7 kWh) Arkadan itiş 370 km 259 PS / 415 Nm
Premium Standart menzil (75.7 kWh) 4 tekerden çekiş 340 km 259 PS / 565 Nm
Premium Uzun menzil (98.8 kWh) Arkadan itiş 480 km 286 PS / 415 Nm
Premium Uzun menzil (98.8 kWh) 4 tekerden çekiş 430 km 337 PS / 565 Nm
California Route 1 Uzun menzil (98.8 kWh) 4 tekerden çekiş 480 km 286 PS / 415 Nm
First Edition Uzun menzil (98.8 kWh) 4 tekerden çekiş 430 km 337 PS / 565 Nm
GT Performance Uzun menzil (98.8 kWh) 4 tekerden çekiş 400 km 466 PS / 830 Nm

 

Araçların 0 – 100 kilometre hızlanma değerleri de dikkat çekici. Arkadan itiş versiyonu bu süreci 6 saniyenin altında tamamlarken, dört çeker seçeneklerinde 5 saniye civarında gerçekleşiyor. Oldukça güçlü gözüken GT Performance donanımında ise 3.5 saniyelik değer dikkat çekiyor. 150kW DC şarj istasyonunda %80’lik menzil değerine 38 dakikada ulaşabilen Mustang Mach-E, ABD’de yer alan bütün şarj istasyonlarından ücretsiz yararlanacak.

Ford Mustang Mach-E’nin Premium ve First Edition versiyonları, 2020’nin sonuna doğru yollarda olacak. Select ve GT Performance seçenekleri ise en erken 2021 yılında karşımıza çıkacak. Son olarak aracın fiyatının, sahip olduğu donanıma göre 40.000 dolar ve 60.500 dolar arasında değiştiğini belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=KnfShZOPWoc

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu