FeaturedHaberler

Elektrikli BMW i4, ilk resmi detayları ile ortaya çıktı




Elektrik motoruna sahip olan BMW i4, uzun sayılacak bir süredir test edilmesine rağmen henüz yollara çıkacak olgunluğa ulaşmadı. Bavyeralı marka, gizemli ve oldukça merak edilen sedan modelin bazı teknik detaylarını paylaştı.

BMW i4 piyasaya çıktığında M4’ten daha sportif olacak

Paylaşılan resmi görsellere göre elektrikli sedan model, bir Gran Coupe kadar geniş ve sportif hatlara sahip gözüküyor. Bunu kamuflajdan ötürü doğrulamak çok zor, ancak Alman üretici de otomobilin sportif tasarıma ve yüksek kalitede olacağını vurguluyor.

Beşinci nesil eDrive teknolojisinden faydalanan BMW i4, yollara çıktığı zaman sürücüsüne 530 beygir güç sunacak. Bu değer, maksimum 450 beygir güç üreten M4 modeliyle kıyaslandığı zaman elektrikli modeli markanın en güçlü spor otomobilleri arasına konumlandırabilir. Ayrıca aracın 0’dan 100 kilometreye yaklaşık 4 saniyede ulaşması da dikkat çekiyor.

Batarya tarafında “yenilikçi” bir teknoloji kullanacağı belirtilen BMW i4, bundan dolayı daha hafif ve verimli bir paket sunacak. 80 kWh kapasiteli batarya paketinin tek şarjla 600 kilometre menzil sağlayacağı ifade ediliyor. Ayrıca 150 kW şarj desteği de otomobilin 6 dakikada 100 kilometre, 35 dakikada ise yaklaşık 500 kilometre menzile ulaşacağını gösteriyor.

bmw i4

Test çalışmaları ağır koşullarda devam eden BMW i4’ün önümüzdeki yılın ikinci yarısına kadar tanıtılması beklenmiyor. 2021’de piyasaya sürülecek olan otomobil, BMW 3 Serisi’nin de üretildiği Münih fabrikasında yükselecek.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu