FeaturedHaberler

Volkswagen ID.3’ün hatalı yazılımı için ilginç çözüm!




Volkswagen’in ilk tam elektrikli modeli ID.3, önümüzdeki yılın ortalarında resmen yollarda olacak. Ciddi bir yazılımsal sorunu olduğu tespit edilen Volkswagen ID.3’ün üretiminin durmaması için ilginç bir çözüm bulundu.

Henüz yollara çıkmayan Volkswagen ID.3 için önemli gelişme!

Almanya’dan gelen bilgiye göre Volkswagen’in elektrikli hatchback modelinde kritik sayılabilecek bir yazılım hatası keşfedildi. Yazılımsal hatanın tam olarak neyi etkilediğine dair bilgi verilmezken, sorunun yaklaşık 20.000 otomobili etkileyeceği belirtildi. Üretimin durmasını istemeyen Volkswagen ise bu soruna çözüm olarak ilginç bir yönteme başvurdu.

Bulunan çözüme göre, yazılımsal soruna sahip araçların yaklaşık yarısı teslim edilmeden önce manuel olarak düzeltilecek. Alman üretici bunun için parklama tesislerine mobil ekipler kuruyor ve söz konusu ID.3 modellerinin yazılımları elle güncellenecek. Kalan 10.000 araç ise daha sonra OTA yoluyla havadan güncelleme alacak. Önümüzdeki yıl 100.000 adet ID.3 üretimi planlandığı için söz konusu düzeltme toplam üretimin %20’lik kısmını kapsıyor.

Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda duyurulan Volkswagen ID.3, şimdiye kadar yaklaşık 35.000 kişi tarafından rezerv edildi. 3 farklı pil tipine sahip olan araç, baz versiyonunda 330 km menzil sunan 45 kWh batarya ile gelecek. 58 kWh bataryalı orta versiyon 420 km menzil sağlarken, tepe sürüm ise tek şarjda 550 km’ye kadar yolculuk imkânı sunuyor. Son olarak aracın ülkemizde satılmasının yakın dönemde beklenmediğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu