FeaturedHaberler

2021 Fiat 500, tamamen elektrikli motoruyla tanıtıldı!

İkonik Fiat modeli artık sadece elektrikli olarak satılacak




Fiat, sevilen ikonik şehir modeli 500’ün tamamen yenilenen jenerasyonunu duyurdu. Artık yoluna yalnızca elektrikli olarak devam edecek 2021 Fiat 500 ile ilgili detaylar haberimizde!

Fiat 500 yenilendi: Tamamen elektrikli ve 320 kilometre menzil!

2007 yılında yeniden yollara çıkan Fiat 500, İtalyan markanın uzun yıllar boyu üretilen modelini yeniden vitrine çıkarmıştı. İkonik şehir modeli, 14 yıllık uzun bir sürecin ardından tamamen yenilendi ve düzenlenen çevrimiçi bir lansman ile resmen ortaya çıktı.

fiat 500

Tamamen yeni bir platform üzerinde yükselen 2021 model 500e, bu sayede boyutsal olarak selefine göre epey gelişme kaydetmiş. 6 cm uzayan,  6 cm genişleyen ve 4 cm yükselen modelin dingil mesafesi de 2 cm artış gösteriyor. Tasarım tarafında geleneksel parçalara bağlı kalan yeni Fiat 500; çift parçalı far grubu, model adını simgeleyen logolar, gizli kapı kolları gibi detaylarla farklılık yaratıyor. İç mekanda ise iki kollu direksiyon simidi ve daha derli toplu ön konsol dikkat çekiyor. 10.25 inç boyutundaki UConnect 5 bilgi-eğlence sistemi de aracın teknolojik unsurlarını bir arada topluyor.

Yeni Fiat 500, gücünü 116 beygir güç üreten tamamen elektrikli motordan alıyor. 42 kWh kapasiteli batarya paketine sahip olan araç, bu sayede 320 km gibi dikkat çekici bir menzil değerine ulaşıyor. Fiat, 85kW değerinde hızlı şarj desteği sayesinde 500e’nin 35 dakikada %85 gibi bir şarj dolumuna ulaştığını belirtiyor. Elektrikli modelin 0-100 km hızlanma değeri 9 saniye olarak açıklanırken, maksimum hızı ise saatte 150 km ile sınırlandırılmış.

fiat 500

Seviye 2 otonom sürüş özelliğine sahip araç; bunu adaptif hız sabitleme, şerit asistanı ve ön bölümde bulunan kameranın birleşimiyle sağlıyor. 3 farklı sürüş modundan Range, en yakın şarj istasyonuna ulaşmak için enerji tüketimini mümkün olduğunca azaltıyor ve regen freni etkinleştiriyor. Sherpa modu ise maksimum güç, gaz tepkisi, klima ve ısıtmalı koltuklar gibi pek çok etkeni kısıtlayarak pil tasarrufu sağlıyor.

Yeni Fiat 500, çıkışına özel olarak 3 farklı sınırlı üretim paket seçeneği sunacak. Bvlgari, Kartell ve Giorgio Armani paketlerinin her biri özel dokunuşlar barındırırken, bu araçların birinden elde edilecek gelir ise Leonardo Di Caprio’nun desteklediği yardım kuruluşlarına bağışlanacak. Son olarak tamamen elektriklenen 500’ün içten yanmalı mevcut jenerasyonunun 2 yıl daha yollarda olacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu