FeaturedHaberler

Porsche yeni parmak izi özelliğini tanıttı

İlk olarak sadece 911 satın alanabilicek




Alman spor otomobil devi Porsche müşterilerine yeni özelliğini sundu. İlk olarak 911’de kullanılacak özellik otomobil sahibinin parmak izini otomobile tanımlıyor. Bu donanımın bedeli ise 7.500 €.

Porsche, 911 için parmak izinin otomobil üzerine uygulanabildiği yeni kişiselleştirme programını duyurdu. Porsche’nin kendi geliştirdiği yeni boyama tekniği sayesinde, Exclusive Manufaktur departmanının sunduğu portföyün bir parçası olarak, bireysel parmak izleri gibi yüksek kaliteli unsurların spor otomobilin gövde kısımlarına basılmasına olanak tanınıyor. Başlangıç için kaputa uygulanabilecek bu işlem, Almanya’daki müşteriler için önümüzdeki ay piyasaya sürülecek. Bu opsiyonun bedeliyse 7.500 €.

Doğrudan baskı olarak adlandırılan yeni tekniğin çalışma prensibi mürekkep püskürtmeli bir yazıcıya benziyor. Bu işlem için de Porsche, Zuffenhausen eğitim merkezinin boyahanesinde bir ‘teknoloji hücresi’ kurdu. Bir robot, müşterinin talep ettiği biyometrik verilerinin gönderilmesini takiben benzersiz tasarımı kaput üzerine boyuyor. Ardından, koruyucu vernik uygulanır ve parça takılmadan önce çok parlak bir cilaya parlatıyor. Bu kişiselleştirme yöntemini tercih eden müşteriler, parmak izinin sunulmasından projenin tamamlanmasına kadar her adımı izah edecek danışmanlarla doğrudan temas halinde olacaklar.

Porsche 911 Turbo S

Klasik Bölümü Başkan Yardımcısı Alexander Fabig konuştu

Kişiselleştirme ve Klasik Bölümü Başkan Yardımcısı Alexander Fabig “Kendine özgü olma konusu Porsche müşterileri için çok önemlidir. Ve hiçbir tasarım kendi parmak izinizden daha kişisel olamaz. Porsche kişiselleştirme konusunda öncü bir marka ve ortaklarla birlikte bu doğrultuda doğrudan baskı yöntemini geliştirdi. Yeni teknolojilere dayalı tamamen yeni bir ürün geliştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. ”

Porsche Panamera Grand GT | TechArt Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Güzel teknoloji fakat bu olayın yakın süreçte Türkiye’de opsiyon olarak sunulabileceğini düşünmüyorum.

    İyi forumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu