Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Sadece 86 Adet üretilecek Toyota GT86 Black Limited tanıtıldı




Toyota GT86, yeni bir özel versiyon ile karşımıza çıktı. Geçen sene ilk özel versiyonunu gördüğümüz GT86 için bu sene de yeni bir versiyon tasarlardı.

İlk olarak geçen sene ilk özel versiyon GT86 modelini tanıtan Toyota, ”British Racing Green Limited”  ile karşımıza çıkmıştı. Aradan bir sene geçti ve Toyota yeni bir özel versiyon ile karşımıza çıktı. GT86 modeli için özel olarak geliştirilmiş ve tasarlamış olan bu versiyonun ismi ise “Black Limited” oldu.

Siyah ve Altın tonlarının yoğun olduğu bu modelden sadece 86 adet üretilecek. Üretilen tüm otomobiller sadece Toyota’nın evi olan Japonya’da satılacak. Toyota Black Limited ismini ilk defa da kullanmıyor. Daha önce seksenlerin sonlarında markanın efsane modellerinden olan AE86’nın ”Black Limited AE86 Sprinter Trueno” isimli bir yine özel üretim bir versiyonu vardı. Toyota, GT86 Black Limited için AE86’nın yeniden yorumlanmış ve günümüze uyarlanmış bir versiyonu olarak düşünebiliriz.

Toyota GT86 Black Limited

Black Limited tasarım detaylarında dikkati çeken özellikleri ise mat siyah renklere sahip boyası, 17” lik altın rengindeki jantları, kırmızı Brembo fren kaliperleri ve aracın arkadaki küçük spoiler ile diyebiliriz. Ayrıca otomobilin içerisinde ise Toyota bolca ”Black Limited” logosu kullandığını da belirtelim.

Bu özel Toyota GT86 Black Limited versiyonunun motoruna gelecek olursak motorun diğer versiyonları ile aynı motoru kullandığını ve her hangi bir farklılık olmadığını söyleyelim. Motorun teknik verileri ise 2 litrelik sıralı 4 silindirli atmosferik olduğunu ve 204 beygir güç ürettiğini hatırlatalım.

Sadece 43 otomatik ve 43 manuel şanzımanlı versiyon üretilecek

Toyota özel seri olan GT86 Black Limited versiyonundan sadece 86 adet üretecek. Daha öncede bahsettiğimiz gibi hepsini Japonya’da satışa sunacak. Üretilecek olan toplam 86 aracın yarısı otomatik şanzımanlı yarısı ise manuel şanzımanlı olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu