Haberler

Kia’dan SUV konsepti




Kia, Telluride konsepti ile bizlere geliştireceği büyük boy Suv hakkında ipuçları verdi.

Güney Koreli üretici, geçen hafta Detroit’te devam eden Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Telluride konseptini gözler önüne serdi.

Büyük boyutları ile bu Suv, Borrego’nun gelişmişi gibi duruyor. Fakat Kia, bu aracın seri üretim versiyonu üzerinde çalıştığından hiç söz etmedi.

Araç, 4 noktalı led farlar ve ters açılan arka kapıları ile ilgi çekmeyi başarıyor. Arka Led stoplar çok ince tasarlanmış. Çift egzoz çıkışı ve spoyler ise gayet şık duruyor.

Eğer sergilenen bu konsept aracı Sorento ile kıyaslarsak çok daha büyük boyutlarda olduğunu görürüz. 11 santimetre daha yüksek, 12 santimetre daha geniş ve 24 santimetre daha uzun.

Aslında Sorento’dan türetilmiş bir araç fakat şasisi elden geçirilip büyütülmüş. Lastik tercihini Hankook Ventus ST olarak tercih eden marka boyut konusunda da 275/45/R22 ölçülerinde karar kılmış.

Aracın kalbinde ne var diye soracak olursanız orası günümüz teknolojilerine ayak uydurmuş durumda. 3.5 V6 Hydrid bir motor görev yapıyor. 270 beygir saf güce 130 beygir güç sağlayan elektrik motoru destek oluyor. Toplamda 400 beygir gibi hatırı sayılır bir güç ayağınızın altında. Tabi ki de 4 tekerlekten çekiş! Tüketimi merak edenler için ise Kia’nın açıklaması şu şekilde; şehir dışı 7.8 lt.

Aracın içerisine geçtiğimiz zaman bizi 4 adet çok rahat koltuk ve en arkada 3. koltuk sırası karşılıyor. Bu 4 koltuk, yolcular için bir takım sensörlerle donatılmış. Bunlar hayati sağlık bilgilerini her daim izliyor. Toplanan veriler kapıların iç kısmında olan ekran yardımıyla yolculara gösteriliyor.

Arka kısımda ayrıca yolcuların eğlence sistemini yönetebilmeleri için şık bir dokunmatik panel mevcut. Ses sisteminin Harman/Kardon olduğunu da hemen belirtelim. Bütün bu özelliklere ek olarak orta konsolda kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Kia, şimdilik bu aracı seri üretime geçirme planları yapmıyor ancak gelecek ne getirir bunu hep birlikte göreceğiz.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. biraz değil direk XC-90 çakması olmuş. son dönemde özgün tasarımlar yapan KIA’ya yakışmadı.

  2. Kianın şirket politikası olarak her zaman bir modelin çakmasını yapmak gibi bir misyonu var bugüne kadar yaptığı modellerden bunu anliyoruz zaten sasirtmadi cinliler gibi ayni kendini kanitlamis tasarimlarin cakmasini sık sık yapiyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu