Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Porsche tarihinin satış rekoru kırdı

Dünya'nın en karlı otomobil firması Porsche




Porsche 2019 yılındaki net satış adetini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre şirket kendine ait bir rekoru da kırmış oldu.

Porsche, 2019 yılında toplam 280.800 adet otomobil sattığını açıklayarak kendi rekorlarını kırdığını duyurdu. Geçtiğimiz seneye göre yüzde 10 yükselen satış rakamlarının yanında, şirket geliri de yüzde 11 yükselerek 28.5 milyar Euro’ya ulaşmış.

Porsche gün geçtikçe artan ve dünyanın her yerinde yükselen satış rakamları ile dikkat çekiyor. Avrupa pazarın’da şirket hala en yüksek adette araç satışı yapmaya ve bu pazarda hızla büyüme devam ediyor. Ancak yinede yüzde 8 yükseliş ile toplamda 86.752 satış adetti ile Çin firmanın en çok satış yaptığı pazar.

Porsche

Dünyanın en karlı otomobil firması Porsche oldu

Operasyon masrafları 4.4 milyar Euro olarak açıklayan firma, bu rakamlar sayesinde dünyanın en karlı otomobil firmalarından biri olmayı başarmış durumda.

Cayenne ve Macan firmanın en popüler modelleri olmaya devam ediyor. Satışların yüzde 68’i sadece Macan ve Cayenne ile SUV pazarında firma gayet başarılı bir durumda. Şirket 2019 yılında 92.955 adet Cayenne satışı gerçekleştirirken yüzde 29’luk yükseliş ile 99.994 adet Macan satışı gerçekleştirmiş bulunuyor. Ancak diğer bir taraftan herşey sene boyunca da iyi gitmedi. 2019 yılında hukuki başlıklar altında para da kaybedildi. Örneğin  Şirket, 2019 yılında Dieselgate davasında kaybettiği 535 milyon Euro tazminat ödemesi yaptı.

Porsche 718 Cayman POV Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu