Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Beklenen sonuç; BMW`nin satışları ilk çeyrekte düştü

İlk çeyrekte satışlar yüzde 20,6 oranında azaldı.




Alman premium otomobil üreticisi BMW cephesinin araç satışları, ilk çeyrekte yüzde 20,6 azaldı.

Dünyada gittikçe şiddetini attıran ve yayılan Koronavirüsü salgını sebebi ile BMW ve bir çok otomotiv üreticisi üretimini durdurup virüse karşı gerekli önlemleri aldı. Şimdi ise 2020 yılının ilk çeyreğini tamamlandı ve satış rakamları açıkladı.

BMW

BMW tarafından açıklama

İçinde bulunduğumuz otomotiv sektörünün geleceğine baktığımızda da durumun pekte iç açıcı olmadığını gördüklerini söyleyen Alman otomotiv üreticisi, küresel satışlardaki düşüşe bağlı olarak bu trendin önümüzdeki aylarda da devam edeceği öngörüsüyle fabrikalarda kapasite düzenlemesine gidildiği belirti.

Ocak-Mart ayları arasındaki dönemde satışların yüzde 21 oranında gerilediğini ve 477 bin 111 adet araç satışı gerçekleştirdiklerini açıklandı. Koronavirüsü salgının ortaya çıkmasından bu yana ise Çin’de yüzde 31 Avrupa’da ise yüzde 18.3 düşüş yaşandığını ABD ise bu durumun yüzde 17.4 oranında olduğunu belirtildi.

Analistler Alman otomotiv sektörünün ihracatta 2009 yılından bu yana en düşük seviyeyi gelebileceğinin uyarısında bulunuyorlar.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, koronavirüsü salgının global araç talebinde yol açtığı hızlı düşüş nedeniyle BMW’nin kredi notunu düşürdüğünü açıklamıştı. Böylece BMW’nin notu ise A+’dan A’ya düşürüldü.

BMW 320i M Sport POV Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu