Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

2020 Yeni Audi A3 Sedan tanıtıldı

İç mekan tamamen yenilenmiş ve daha kaliteli hale getirilmiş




Mart ayında tanıtılan yeni Audi A3 Sportback’in kardeşi yeni Audi A3 Sedan tanıtıldı.

Yenilenen Audi A3 Sedan kardeşi A3 Sportback ile aynı görüme ve teknolojilere sahip olsa da şuanda satışta olan A3 Sedana göre 4 cm daha uzamış ve 2 cm daha genişlemiş. Kardeşi A3 Sportback ile aralarında ise 15 cm bir uzunluk farklı mevcut. Bagaj hacmi ise 425 litre olarak bir öncesi modelle aynı.

Audi

İç mekan tamamen yenilenmiş

En büyük fark ise iç mekanda karşımıza çıkıyor. Yeni Audi A3 Sedan’da diğer Audi modellerinde alışık olduğumuz konsola gizlenen multimedia ekranı artık yerini yeni nesil MMİ sistemine bırakmış. Volkswagen Golf 8 ve A3 Sportback’te olduğu gibi göğüs bölümününe gömülmüş hale getirilmiş 10.1 inç boyutundaki ekran ile 10.3″ Virtual Cockpit adı dijital gösterge paneli karşımıza çıkıyor. Ayrıca opsiyon olarak dijital multimedia ekranı 12.3 inç olarak satın alınabiliyor.

Yeni A3 Sedan’da eski nesilindeki basit kabin düzenini terk edip, daha kaliteli ve üst düzey bir iç mekan malzeme kalitesine geçiş yapmış durumda. Ayrıca artık A3 Sedan’da Elektronik DSG kumandası’da bulunuyor.

Audi

Güç ünitelerine baktığımızda A3 Sedan ve A3 Sportback tanıdığımız motor ve şanzımanların aynısı karşımıza çıktığını görüyoruz. Lansman ile beraber, 35 TFSI adı verilen  1.5 TFSI benzinli, 150 beygir, 30 TDI adı verilen 2.0 TDI dizel, 116 beygir, 35 TDI S-tronic adı verilen  2.0 TDI dizel, 150 beygir, motor seçenekleri mevcut.

Daha sonrasında ise aileye 30 TFSI adı verilen 1.0 TFSI benzinli, 110 beygir, 30 TFSI S-tronic adı verilen 1.0 TFSI benzinli, 110 beygir motorları gelecek S3, RS3 ve e-tron versiyonları ise daha sonrasında karşımıza çıkacak. S3, 2.0 TFSI S-tronic ise 2.0 TFSI benzinli motora sahip olup 310 beygir güç üretecek.

Yeni Audi A3 Sedan’ın siparişleri ise Nisan aynın sonunda yada yaz başında başlayacak. Almaya’da Sedan, Sportback’ten sadece birkaç yüz avro daha pahalı iken Türkiye’de şuanda satışta olan bir önceki nesil A3 Sedan 35 TFSI 150 PS DSG versiyonu ile 273.525 TL fiyat etiketi sunuyor.

2020 AUDI A4 40 TDI Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Şu an satılan kasanın iç mekanı çok kötüydü bence o dış tasarıma yakışmıyordu. Bu haliyle çok beğendim. Almanya’da yaşasam nefis bir ilk araba tercihi olur
  2. şuan ki kasasını da çok beğeniyorum yeni kasa da çok güzel olmuş. bu sedan formunu a3’e yakıştırıyorum ben…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu