Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Tesla modelleri artık trafik ışıklarını ve dur işaretlerini tanıyabiliyor




Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uzun bir süredir otomobillerinin trafik ışıklarını ve dur işaretlerini tanımasını sağlayacak otomatik bir sistem geliştiriyordu. Son yayınlanan güncelleme ile bu özellik kullanıma sundu.

ABD’li otomotiv devi Tesla, uzunca bir süredir oto pilot sisteminin trafik ışıklarını ve dur işaretlerini otomatik olarak tanıması için çalışıyordu.2020.12.6 isimli yazılım güncelleme ile oto pilot teknolojisine, trafik ışıklarının ve dur işaretlerinin tanınmasını eklediğini açıkladı. Bahsi geçen güncelleme tüm araçlar için yayınladı.

Mart ayında güncelleme Beta olarak test edilmişti

Mart ayında bu özellikğin ön sürümü bir grup Tesla sürücüsünün kullanımına açılarak test edilmişti. Bundan böyle Tesla araçları kapalı olsalar bile trafik ışıklarını tanıyabilecek. Ayrıca avşaklarda otomatik olarak yavaşlama sağlayacağı belirtiliyor.

Sistem sadece ABD çalışıyor

Sistem ise şu şekilde çalışıyor; Tesla sürücüleri araç yavaşlamak üzereyken bir bildirim alacaklar. Otomobil durma çizgisinden önce durarak sistem, işaret veya ışıkları tespit edip ön konsoldaki ekranda gösterecek. Ardından direksiyondaki kişi sürüşe devam etmenin güvenli olduğunu doğrulamak için vites düğmesine veya gaz pedalına basarak otomobilin hareket etmesini sağlayacak.

Şuan için bu özellik sadeceABD’de kullanılabiliyor .Diğer ülkelerde de kullanılabilmesi için şirketin yol işaretleri veritabanını daha da genişletmesi ve bu ülkelere uygun hale getirmesi gerekiyor. Bu işlemin ne zaman yapılacağı ve sistemin diğer ülkeler için çalışacağı ile ilgili bir bilgi mevcut değil.

TESLA MODEL S P90D Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu