FeaturedHaberler

Otomotiv üreticileri tedarik merkezi olarak Türkiye’yi seçebilir!




Koronavirüs salgını sebebi ile tedarik zincirlerinde sorun yaşayan otomotiv üreticilerinin yeni güvenli limanı Türkiye mi olacak?

Koronavirüs salgını ile birlikte Çin’in otomotiv parça tedariki konusunda eli oldukça zayıfladı. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan otomobil fabrikaları üretimleri için gerekli olan parçaları elde etmek zorlanıyor. Her ne kadar Çin’de salgın kontrol alınmaya başlansa da sorunlar hala devam ediyor. Hal böyle olunca üreticiler kendilerine yeni bir lojistik merkezi arıyor. Bu arayışta ise Türkiye ön planda.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca ve Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı  konu ile ilgili;  “2 aydır Çin’den haber alamayan şirketler var. Şimdi otomotiv üreticilerine daha yakın, daha güvenilir, daha kısa mesafelerdeki tedarikçiler tercih edilecek. Bunlarla daha fazla iş yapılacak. Bu krizin belki en fazla etkisi bu yerelleşmede olacak. Çin yerine Türkiye’ye yönelme olacak

Şimdi parça tedarikçilerinde yavaş yavaş üretim için geri dönüşler başlıyor. Türkiye’de üreticilerin az bir kısmı üretime yeniden başladı, geriye kalan önemli bir kısmı da önümüzdeki günlerde başlayacağını açıkladı. Otomotiv üretimi açısından bakıldığında, Nisan ayındaki kapasite kullanım oranı yüzde 20 civarında gözüküyor. Bunun, Mayıs’tan başlayarak, Eylül’e kadarki dönemde yüzde 60’tan 85’e kadar çıkacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştular.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu