Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Elon Musk tweet attı, Tesla’nın hisse değerini yüzde 10 düştü

Tesla'nın piyasa değeri 14 milyar dolar düştü




Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kurucusu Elon Musk, kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımı ile ile Tesla’nın borsadaki hisse fiyatının düşmesine neden oldu.

Elon Musk geçtiğimiz haftalarda Tesla’nın yükselen hisse senedi fiyatının çok yüksek olduğunu belirtmişti. Kendi hesabından attığı tweette ise “Bence Tesla hisse senedi fiyatı çok yüksek” ifadesini kullandı. Elon Musk attığı tweetin ardından Tesla’nın hisse değeri 144 milyar dolardan 129 milyar dolara düştü ve Tesla’nın  piyasa değeri yüzde 10.3 oranında değer kaybederek 14 milyar dolar azaldı.

Elon Musk’ın bu tweetinin ardından borsa spekülasyonu olarak yorumlanabileceği için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Elon Musk’a ceza vereceği konuşuluyor.

Daha önce SEC’e 20 milyon dolar ceza ödenmişti

Elon Muks, daha önce yine 2018 yılında Tesla’nın borsadaki geleceğine dair bir tweet paylaşımı yaparak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 20 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca Elon Musk ayrıca şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılmak zorunda kalmıştı.

TESLA MODEL S P90D Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu