Haberler

Alevlerin içinde, Ford Shelby GT350




Alevler, nadiren olsa da hoş bir durum olabilir. İş otomobillere geldiği zaman, kontrollü patlamalarda güzel görüntüler ortaya çıkabilir. Hele ki egzozdan çıkan alevler, sizi çıldırtabilir ama alevler motorun dışında görülmeye başladığı zaman, işler hızla felakete dönüşebilir. 2016 model Ford Shelby GT350 sahiplerinden biri Georgia’s Roebling Yol Yarışları’nda saatte 200 km ile alevlerin içinde kalırsa durum pek hoş olmayabilir.

Joe Charles, GT350 sahibi, pist günlerinin ikinci gününde ilginç bir olay yaşadı. Sezonun son gününde, motor bileşenindeki bir arıza yakıt sızıntısına sebep oldu. Benzin, sıcak egzoza değdiği gibi alevlendi ve ortaya aşağıdaki görüntüler çıktı.

Charles, alevlerin fren hidroliğini haşladığını ve bunun sonucunda pedalın tamamen hissiyatının öldüğünü söyledi. Fren pedalından umudunu yitiren Charles, daha sonra el frenine asıldı; fakat nafile, o da kopmuştu. Saatte 160 kilometre giden aracı durdurmak gerekiyordu ve son çare debriyaja basıp vitesi bire takan Charles, otomobili durdurup bu kazayı yaralanmadan atlattı. Pist görevlileri hemen olay yerine gelip yangını kontrol altına alsa da alevler yapacağını yapmıştı.

Haberler elbette tamamiyle kötü değil. Ford, yanıp kül olan 2016 GT350 yerine sahibine yepyeni 2017 GT350R hediye etti. Charles elbette bu durumdan tamamiyle memnum kaldı.

ford gt350 alev 3 ford gt350 alev 2 ford gt350 alev 1

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bizde olsa bin tane yalan söylerler yenisini vermemek için amerikadaki yasalar o kadar katı ki adamlar hiç uğraşmamak için direk arabayı değiştiriyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu