Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

İmamoğlu açıkladı; İstanbul taksileri için yeni bir dönem yolda!




İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un artan nufüsü ile birlikte yeni taksilere ihtiyacı olduğunu duyurarak üzerinde çalıştığı projeyi anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de katıldığı bir televizyon programında taksi sistemiyle ilgili kökten bazı değişikler yapılacağını açıkladı. Artan nüfus ile birlikte yeni plakalara ihtiyaç olduğunun ve senelerdir yeni taksi plakası basılmadığının altı çizildi. Bu açıklamalar genel olarak mutluluk ile karşılanırken taksici esnafı ise konudan oldukça rahatsız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili,

“Toplam taksi sayımız, 17 bin 395. Yetmiyor, sıkıntı var. Bunu taksiciler de biliyor. Bazen taksi duraklarında insan taksi bulamıyor. Başka sistemler, korsanlar devreye giriyor. Biz, kiralama modelini getiriyoruz. Taksinin sahibi, İBB olacak. Kiralama modeliyle, kontrollü bir sistemle meclise getireceğiz bu konuyu.

Elbise tek tip olacak, 3 vardiya çalışacak. Herkes istediği gibi hareket edemeyecek. Bunun yanı sıra, elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. Bunu yapmaya İBB kanunen yetkili. QR koduyla, İstanbulkart’la taksi paranızı ödeyeceksiniz. Bir de özel tasarım taksi modeli çalışması yarışması başlatacağız.

Korunaklı, pandemi sürecine uygun, taksiciyle müdahalesi olmayan… Bildiğimiz sarı taksi olacak, tarife aynı, her şey aynı. Sadece hem taksi eksiğini gidereceğiz hem de bir taksi modeliyle aslında piyasayı dengede tutacağız.

Taksici esnafı için de hem taksilerini yenilemeyle ilgili hem de bu yeni modelle taksicilerin güvenliğini sağlamayla ilgili de yarışma açacağız. Bir nevi İstanbul’a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız bu çalışmayla.” şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Teoride güzel gibi duruyor lakin sonucunda çıkacak uygulama yepyeni sorunlara gebe. Taksi plakası sahiplerini tanıyanlar bilirler bu sistem doğru işleyemez. Taksi sorununu çözmek için 2 şey kesinlikle gerekli
    1. Çelik gibi sağlam irade ve güç ( Devlet destek vermeden yapılamaz taksi lobisi güçlüdür)
    2. Taksiyi Otomobil sayısını azaltan Büyükşehir trafiğini rahatlatacak bir ulaşım tarzı olarak görecek yepyeni bir politika
    Bunun altı uzun uzun doldurulur daha bir sürü iey yazılabilir. Kim çözerse çözsün bu çözülmesi gereken bir mesele. İstanbulun Ulaşım geleceği açısından Kritik
  2. Süper fikir.hiç olmazsa çalışan kamu kurum çalışanı olursa hesap sorulabilir oalcak.Muhatabımızı bilelim….
  3. fikiri destekliyorum ama tek tip elbiseye karsiyim, ordu mumessili degil bu insanlar, tamam sacina sakalina dikkat etmesi icin bir kiyafet yonetmeligi cikarilabilir ama tek tip elbise nedir yahu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu