FeaturedHaberler

Otobüs seyahatleri için yeni önlemler duyuruldu




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında otobüs yolculuklarında dikkat edilecek maddeleri güncelledi.

Koronavirüs salgını kapsamında normalleşme çalışmaları devam ediyor. Şehirler arası yolculuk kısıtlamaların kalkmasından sonra vatandaşlar otobüslere akın etti. Salgının tekrar eski boyutlara ulaşmaması için ise otobüslerde alınan önlemler güncellendi. Buna göre artık yolculuklarınız uzun olsa bile verilen ikramlara limit getirildi. Bundan böyle yolculara sıcak ikram yapılmaması, ikram edilen yiyecek ve içeceklerin “ambalajlı” olması şartı getirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konu ile ilgili, “Bakanlık olarak, salgınla mücadele sürecimizde tedbiri elden bırakmıyoruz. Bunun yanında da karayollarımızda taşımacılık hizmeti veren firmalara desteğimizi sürdürüyoruz. Yayınladığımız yönetmelik değişikliği ile, karayolunda faaliyet gösteren taşımacıların yetki belgelerini ilk yenilenme sürecinde ücretsiz olarak 6 ay uzattık”

Otobüslerdeki ikramların gıda mevzuatına uygun olması, ikram süreçlerinin de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yönergelerine tam uyum sağlanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Tüm bu tedbirlerimizi yolcularımız ve işletmelerimizin sağlığı için yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, temizlik, maske ve mesafe kuralına tam uyum sağlamak, salgınla mücadele başarımızı artıracaktır.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu