Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Volkswagen, Türkiye fabrikasından vazgeçtiğini açıkladı!




Volkswagen, yaptığı açıklamada markanın planlanan bütün yatırımlarını durdurduğunu ve Türkiye’de açılması planlanan fabrikanın da bu karar kapsamında olduğunu açıkladı.

Volkswagen’in Türkiye’ye açmayı planladığı otomobil fabrikası ile ilgili yeni gelişmeler mevcut. Alman otomotiv dergisi Automobilwoche, VAG grubundan ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberde Alman üreticinin Türkiye’ye fabrika kurmaktan vazgeçtiğini belirtti. Bu habere göre Volkswagen Passat ve Skoda Superb modelleri Türkiye’de açılması planlanan yeni fabrika yerine Bratislava’daki fabrikada üretilmeye devam edecek.

Volkswagen yetkilileri açıklama yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan VW kurumsal iletişim yetkilileri, salgın nedeniyle düşen talep sonrası grubun bütün yeni yatırım planlarını durdurduğunu açıkladı. Açıklamada, “Geleceğe yönelik olarak şu anda bir şey söyleyemiyoruz, ancak Türkiye’ye olan yatırım kararı durdurulmuştur.” ifadeleri kullandı.

Alman marka, geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri operasyonlarından dolayı fabrika yatırım kararını ertelemişti. Bir şirket sözcüsü ise fabrika yatırımının şirketin itibarını zedeleyeceğini belirterek, “Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz.” demişti.

Volkswagen, yeni fabrikası için diğer Bulgaristan ve Romanya gibi diğer ülkeleri de değerlendiriyordu. Yatırım planıyla ilgili hükümet yetkilileri ile görüşmelere bulunan markanın Türkiye’yi avantajlı bulduğu belirtilmişti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ. adında ve 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurulmuştu. Ancak Barış Pınarı Harekatı sonrasında yatırımın akıbeti belirsiz duruma düşmüştü.

Yeni Volkswagen Passat testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. siyasi olaylar silsilesinin pandemi etkisiyle beraber bahanesi diye düşünüyorum ama açık kapı bırakmışlar
  2. Volkswagen’in küresel çapta bu gibi kararlar alması doğal olarak bizi de etkiledi. Umarız ki dünya eski haline döndüğünde Volkswagen ve birçok üreticinin iyi haberlerini görürüz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu