Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Honda Civic Type R Limited Edition, Suzuka’da rekor kırdı!




Honda yeni bir hamle yaparak Honda Civic Type R Limited Edition ile karşımıza çıktı. Model, Suzuka pistinde Renault Megane RS Trophy-R rekorunu 1.5 saniye geçti.

Suzuka pistinde 2019 yılında Renault Megane RS Trophy-R, 2:25.4 bir tur zamanı ile en hızlı önden çeker pist rekorunu kırmıştı. Şimdi ise Honda, Civic Type R modelinin pist odaklı modelini geliştirerek Honda Civic Type R Limited Edition ile pistte çıktı ve rakibine 1.5 saniye fark atmayı başardı.

Honda rekoru kırarken kullandığın aracın gerçek bir üretim modeli yerine aracın gelişim prototipi ile pistteki turlarını tamamlamış. Honda’dan gelen açıklamaya göre teknik veriler, yollara çıkacak olan seri üretim model ile birebir aynı olduğu için rekorun geçerli olduğunu düşünüyoruz ifadesi kullanıldı.

Suzuka pisti 5.8 km uzunluğunda ve yaklaşık olarak 1.2 km’si sadece düzlük. Honda Civic Type R Limited Edition pisti 2:23.9 luk bir süre ile pisti tamamlayarak Renault Megane RS Trophy-R rekoru alarak Honda Civic Type R Limited Edition en hızlı önden çeker rekorunun sahibi oldu. Ayrıca Honda yaptığı açıklamada aslında bunu modelin gelişim testlerinin son evresinde yani şubat ayında başardıklarını fakat yeni açıkladıklarını belitti.

Honda Civic Type R Limited Edition, için Honda gelmiş geçmiş en ekstrem Type R diyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan model Amerika Birleşik Devletleri’nde 600, Avrupa’da ise 100 adetle sınırlı olacak olan model US Spec versiyonları standart Civic Type R’dan toplamda 20.8 kg daha hafif. Bu hafiflik ise özel BBS dövme alaşım jantlar ve arka ısıtma kanallarının iptali ile sağlanmış durumda.

Avrupa’da satılacak 100 örnekte ise klima ve multimedya sistemleri çıkartılmış ve bu sayede Type R’dan 47 kg daha hafif bir model karşımıza çıkmış.

Honda, şimdi ise Almaya’daki Nürburgring pisttine gidecek ve Yeni Honda Civic Type R Limited Edition ile pist rekorunu tekrar elde etmeye çalışacak. Hafifleyen ve geliştirilmiş pist odaklı model bakalım arka koltuklarından da vazgeçen Renault Megane R.S. Trophy-R’ın 7:40.1 olan derecesini geride bırakıp tekrar rekoru elde edebilecek mi ?

Ford Focus ACTIVE Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu