Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

7 elektrik motorlu Ford Mustang Mach-E 1400 tanıtıldı




Ford Performance ve RTR Vehicles tarafından ortak geliştirilen, 7 elektrik motorlu, 1400 beygir gücündeki Ford Mustang Mach-E 1400 tanıtıldı.

Ford Mustang Mach-E 1400’ün 7 adet elektrik motoru ve toplam 1400 beygir gücü bulunuyor. 7 adet motorun üçü ön diferansiyel’de bulunurken kalan dört elektrik motoru ise arka diferansiyel üzerinde bulunuyor.

Ford Mustang Mach-E 1400 tamamen elektrikli bir otomobil için yüksek performans sunan model Nikel-Manganez-Kobalt hücrelerinden oluşan 56.8 kWh bir batarya’ya sahip. Mustang Mach-E’nin üzerinde bulunan piller, dielektrik içeren bir soğutma sıvısı ile aracı şarj esnasında soğutacak şekilde tasarlanmış durumda. Bunun ile aracın şarj olması için gereken süreye oldukça fayda sağladığı söyleniyor.

Ford Mustang Mach-E 1400 satışa çıkacak bir model değil, bir prototip. Sadece pistler gibi trafiğe kapalı alanlarda görebileceğimiz model, güzel bir şov aracı olacak gibi görünüyor. Ford Mustang Mach-E 1400’nin aerodinamisi de oldukça başarılı. Ford tarafından açıklanan bilgilere göre model 257 km/s hızda 1000 kg civarında yere basma kuvveti oluşturmaya müsait bir yapısı bulunuyor.

Motor sporları şampiyonlukları bulunan ve RTR Vehicles‘ın kurucusu Vaughn Gittin Jr. , “Aracın direksiyonuna geçtiğimde, güç ve torka dair bütün fikirlerim değişti. Bu şey, yüksek hızlı eğlence trenlerine benziyor fakat hayal edebileceğiniz hiçbir şeye benzemiyor.” ifadesini kullandı.

Ford Mustang Mach-E 1400, yakında bir NASCAR yarışında görücüye çıkacak. Ayrıca bu araç, karbon fiberden daha hafif bir alternatif mazeme olan organik kompozit liflerin de dahil olduğu yeni materyaller için test aracı görevi de görecek.

Yeni Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid e-CVT Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu