FeaturedHaberler

TOFAŞ üretime 2 hafta ara veriyor




Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş, Bursa’da bulunan fabrikasındaki üretimi 2 haftalığına durdurarak planlı bir yıllık bakım çalışması kararı verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 nedeniyle üretime ara veren otomotiv sanayisinde şimdi de yıllık bakım molası verilmeye başlandı. İlk olarak TOFAŞ Bursa fabrikasında, 2 haftalık planlı bir yıllık bakıma girme kararı aldı.

TOFAŞ’tan yapılan açıklamada “Şirketimiz Bursa fabrikasında planlı yıllık izin ve bakım-onarım çalışmaları sebebiyle 30 Temmuz -13 Ağustos 2020 tarihleri arasında üretime ara verilecektir” açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca şu bilgilerde verildi: “Söz konusu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.” dendi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü nedeni ile üretimin düştüğü otomotiv sektöründe diğer şirketler de bakım molasına girmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Zorunlu pandemi duruşu esnasında bakım yapamadık” demişti.

Yıllık bakıma ayrıca Oyak Renault, Toyota ve Honda’nın da önümüzdeki günlerde girmesi bekleniyor.

Yeni Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid e-CVT Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu