Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Kontrolünüz Tam Yolunuz Açık Olsun




Koronavirüs pandemisi etkilerini sürdürürken kontrollü normalleşme adımları ise hayatın her alanında atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda uzun süredir evde vakit geçirdikten sonra Kurban Bayramı vesilesiyle milyonlar tatil için yollara dökülecek. Kendi aracınızla yola çıkmadan önce seyahatinizi daha kolay ve daha güvenli hale getirecek bazı ufak tüyoları sizler için derledik.  

Yaz mevsimine denk gelen bayramlar uzun zamandır özellikle çalışanlar için bir tatil fırsatı olarak görülüyor. Geçtiğimiz yılın son aylarında patlak veren sonrasında tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle ülkeler sınırlarını kapatıp vatandaşlarının evde kalması konusunda çeşitli sınırlamalar getirdi. Ülkemizde de karantina ve sokağa çıkma yasakları sonrasında kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlandı. Havaların ısınmasıyla uzun süredir evlerde kapalı olan milyonlar yaz tatili için yollara döküldü. Tatil fırsatı olmayan kesim ise önümüzdeki Kurban Bayramı vesilesiyle beklediği tatil için gün sayıyor. Bayram tatili ile birlikte kendi aracıyla yola çıkmayı planlayanlar için yolculuğunuzu daha güvenli ve konforlu hale getirecek bilgileri sizler için bir araya getirdik.  

LASTİK AŞINMALARINA DİKKAT  

Tatile gidiş ve dönüşler için yoğunluğu artan yollara çıkmadan önce yapmanız gereken en önemli şeylerden biri lastik kontrolüdür. Güvenli bir yolculuk için lastiklerinizi kontrol ettirmeniz, gerekirse geciktirmeden Michelin gibi uluslararası veya Petlas gibi yerli üreticilerden satın alacağınız yeni araba lastiklerinden biriyle değiştirmeniz gerekmektedir. Pandemi sebebiyle uzun süredir yerinde duran aracınızın lastikleri, sıcak havalarla birlikte fazla aşınmış olabilir. Uzmanlar lastik aşınmalarının artması sonucu kaza riskinin artabileceğine işaret ediyor. Araç lastiklerinin bakımını ihmal etmeden düzenli olarak yaptıranlar bu konuda daha avantajlı. Yedek lastikler de dahil bütün lastikler uzun yola çıkmadan önce en az bir kere kontrol edilmeli. Özellikle uzun yolculuklar öncesinde lastiklerin kontrol edilmesi yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesine ve güvenli yolculuk şartlarının sağlanmasına yardımcı oluyor.  

DOĞRU HAVA BASINCI  

Arabanıza binmeden önce mutlaka lastiklerinize göz gezdirin. Vaktinizi almadan elinizle yapacağınız bir kontrolle pek çok sorunun önüne geçip konforlu ve güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz. Araç lastiğinde kesik olan, düzleşen veya balon yapan yerleri tespit etmeniz durumunda vakit kaybetmeden müdahale etmeniz güvenliğiniz açısından en doğrusudur. Yolculuk öncesinde araç lastiklerinin hava basıncını mutlaka kontrol etmelisiniz. Doğru lastik basıncı ile yakıt tüketimini minimale indirmeniz mümkün. Doğru lastik basıncı aynı zamanda yol tutuşunun sağlıklı olmasını sağlayarak güvenli bir şekilde yolculuk yapmanızı sağlar.  

TRAFİK KURALLARI VE HIZ LİMİTLERİNE AZAMİ DİKKAT  

Milyonlarca insanın tatil için yola çıkacağı Kurban Bayramı tatili süresince araç ve lastik bakımı ile birlikte trafik kurallarını da azami şekilde uymanız büyük önem taşımaktadır. Sadece kendiniz ve sevdikleriniz için değil trafikte yer alan diğer herkesin can ve mal güvenliğini gözeterek ilerlemeniz gerekmektedir. Güvenli ve sağlıklı bir yolculuk için trafik kurallarına ve hız limitlerine uyarak araç kullanınız. İyi dinlenmiş ve uykunuzu almış bir şekilde şoför koltuğuna geçmelisiniz.   

SAĞLIK TEDBİRLERİNİ AKSATMAYIN  

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sonrasında kontrollü normalleşme ile birlikte yaşanacak olan bayram tatili boyunca kurallara uymanız hayati önem taşımaktadır. Maske ve mesafe kuralarına, yol duraklarında yüzeylere temaslara, ellerimizi sık sık yıkamaya ve dezenfeksiyona özen gösterelim. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tedbirleri takip edip, kurallara uymayanları uyaralım. Kontrollü normalleşme süreci içerisinde, sağlık önlemleri arasında en başta yer alan maske kuralını ihmal etmeyin. Yola çıkmadan önce takacağınız maske dışında yanınıza mutlaka yedek maske almayı unutmayın. Şimdiden sağlıklı ve güvenli yolculuklar dileriz.   

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu