FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Red Bull Racing ile Max Verstappen kazandı!




2020 Formula 1 Şampiyonası’nın 5. yarışında, iyi bir pit stratejisi ile birlikte kazanan Red Bull Racing pilotu Max Verstappen oldu.

İngiltere’deki Silverstone pistinde gerçekleştirilen yarışta Formula 1’in 70. yılı  kutlandı. Sıralama turlarında en hızlı turu atan Mercedes AMG pilotu Valtteri Bottas yarışa birinci sıradan başladı takım arkadaşı Lewis Hamilton ise ikinci sıradan yarışa başladı.Max Verstappen, yarışa sert lastik ile başladı ve yarışın ilk bölümünde Mercedes AMG pilotlarının arkasında yerini aldı.

Mercedes AMG her iki pilotunu da aynı anda arka arkaya erkenden pitte alarak başarılı bir şekilde Double Pit Stop yaptı ve pilotları sert lastiğe geçirdi.

Red Bull Racing pilotu Max Verstappen pitte girmeyerek yarışa devam etti ve eski lastikleri ile turlarına devam etti. Daha sonrasında pitte giren Max Verstappen pitten çıkışının ardından daha ilk metrelerde başarılı bir geçiş yaparak Mercedes AMG pilotu Valtteri Bottas’ı geçmeyi başardı ve tekrar birinci sırada yarışa devam etti.

Formula 1’in 70. yılı anısına yapılan ve şampiyonanın 5.yarışı olan 70. Yıl Dönümü GP’ni Red Bull Racing pilotu Max Verstappen kazandı. Mercedes AMG pilotu Lewis Hamilton ikinci olurken takım arkadaşı Valtteri Bottas ise üçüncü olarak podyumu tamamladı.

Yeni Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid e-CVT Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu