FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Formula 1, Türkiye’yi takvime dahil edebilir!




2005 ve 2011 yılları arasında Formula 1 yarışları düzenleyen Türkiye, 9 yıldır takvimin dışında yer alıyor. Son dönemde İstanbul Park’ın takvime geri dönebileceği konuşulurken, yarış ile ilgili heyecanlandıran bir iddia ortaya atıldı!

İddia: Formula 1 Türkiye GP 15 Kasım’da düzenlenecek!

Pandemi döneminde Formula 1’in 2020 takvimi yeniden oluşturulurken, son olarak Imola’nın da katılmasıyla kesinleşen yarış sayısı 13’e yükseldi. Ancak Liberty Media, bu yılki şampiyonanın 15-18 yarış arasında olması için yoğun şekilde çalışıyor. Sky Italia’nın haberine göre, F1 yönetimi takvime Jerez ve İstanbul Park pistlerini dahil etme konusunda görüşmeler gerçekleştiriyor. Hatta 15 Kasım’da Türkiye’de bir yarış düzenlenmesi için görüşmelerin ileri düzeyde olduğu bilgisi de paylaşılıyor.

formula 1 istanbul park


İlginizi çekebilir: 500TL Çakma Lego VS 1500TL Orijinal Lego | Almaya Değer mi?


Eğer resmi imzalar atılırsa, İstanbul Park pisti yaklaşık 9 yıl sonra yeniden Formula 1 şampiyonasına dönmüş olacak. Hatırlanacağı üzere pistin işletmecisi konumundaki Intercity, geçtiğimiz günlerde çıkan söylentiler üzerine bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada Liberty Media ile görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, şu aşamada gizlilik nedeniyle daha fazla bilgi verilmeyeceği ifade edilmişti.

Öte yandan İstanbul Park’ın durumu da dönem dönem tartışma konusu oluyor. Uzun süredir uluslararası şampiyona düzenlenmeyen pistte son olarak tek marka kupaları gerçekleştirilmişti. Pek çok kaynak tarafından pist durumunun iyi olduğu ifade edilirken, yapılacak bazı çalışmalar sayesinde FIA Grade 1 lisansının yeniden alınabileceği belirtiliyor. Son iddialardan sonra taraflardan herhangi bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu