Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Fatih Altaylı: FİA 15 Kasım’daki Türkiye GP’ni doğruladı




Türkiye GP’nin 2020 Formula 1 takviminde yer alacağı yönündeki gelişmeler devam ediyor. Bloomberg HT’nin Spor Saati programında önemli açıklamalar da bulunan Fatih Altaylı 15 Kasım’daki Türkiye GP’ni FİA’nın onayladığı söyledi.

Formula 1’in 2020 sezonunda Türkiye GP tekrar takvime gireceği ile ilgili yeni gelişmeler ve haberler var.

Daha öncesinde İnterctiy istanbul park FİA ile görüştüğünü fakat gizlilik sözleşmesi nedeni ile şuan ki durum hakkında bilgi veremeyeceklerini açıklamıştı.

Daha sonrasında ise Sky Sport İtalya Türkiye GP’nin 15 Kasım tarihinde gerçekleşeceğini açıklamıştı. İspanya GP yapıldığı hafta sonunda araştırmalar sonucu Türkiye GP ile ilgili görüşmelerin çok ileri seviyede olduğunu, Türkiye GP’nin takvime girmesinin büyük bir ihtimal olduğunu öğrenmişti.

Türkiye’de Formula 1’i yakından takip eden gazetecilerden birisi olan Fatih Altaylı ise Spor Saati programında konuyla alakalı açıklamalar da bulundu.

Yaptığı açıklamada Fatih Altaylı bu seferki yarışın devlet destekli değil, pistin işletmecisi Intercity destekli olduğunu ve FIA tarafından edindiği bilgilere göre yarışın 15 Kasım tarihinde ve pandemi şartları olumsuz yönde ilerlemezse seyircili bir şekilde yapılacağını öğrendiğini söyledi.

Fatih Altaylı, açıklamalarına devam ederken telefonuna bir mesaj geldi. Fatih Altaylı mesajın TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı’ndan geldiğini ve başkanın Türkiye GP’nin dönüşünün FIA Başkanı Jean Todt tarafından kendilerine doğrulandığını yazdığını söyledi.

Konuyla alakalı TOSFED ile iletişime geçilmiş fakat resmi açıklama olmadan konuyla alakalı bir açıklama yapmayacakları belirtildi.

Yeni Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid e-CVT Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu