FeaturedHaberler

Yenilenen Peugeot 3008 tanıtıldı!




2016 yılında tanıtılan ikinci nesil Peugeot 3008, segmentinin en başarılı otomobillerinden biri oldu. Şimdi ise makyajlanan model yeni yüzü ile karşımızda.

Fransız markayı segmentinde başarıdan başarıya taşıyan Peugeot 3008, makyaj operasyonu ile daha teknolojik ve şık bir görünüme kavuştu. Peugeot 3008 mekanik anlamda neredeyse aynı olsa da yeni elektronik yardımcılara kavuşmuş.

Peugeot’nun yeni marka yüzünün de yenilenen modele geldiğini görüyoruz. Yeni ön panjur ve LED gündüz farları ile gelen otomobil, kaputunun üstündeki 3008 yazısı ile markanın yeni yüzüne ayak uyduruyor.

Yenilenen Peugeot 3008, iki yeni mavi gövde renginin yanı sıra jant seçeneklerini de artırmış. 3008’i.en donanımlı ve sportif paketi olan GT donanımında siyah detaylar daha bol kullanılırken GT logosunun da yeniden tasarlandığını belirtelim.

Aracın arka tarafına baktığımızda ise yenilenen stop lambaları üç boyutlu bir görünüme kavuşmuş. Ayrıca arka tamponun alt kısmının da şuanki modele göre küçük değişikliklere uğradığı görülüyor.

Yenilenen Peugeot 3008’in iç mekanına geçtiğimizde ise dış mekan kadar görsel değişiklik bulunmuyor. Bunun dışında teknoloji anlamında dikkat çekici değişiklikler yer alıyor. Dijital gösterge panelinin tasarımında güncellemeye giden Peugeot, ortadaki dokunmatik multimedya ekranını da yenileyerek 10 inç’e çıkartmış. Yeni trim parçaları malzeme kalitesini artırırken, ahşap kaplama ve kırmızı deri döşeme gibi kombinasyonlar eklenmiş. Önemli bir yenilik olan çerçevesi dikiz aynası ve ambiyans aydınlatma ise üst paketlerde yerini alıyor.

Akıllı sürüş asistanları tarafında da kendisini güncelleyen makyajlı 3008’de adaptif hız sabitleme sistemi, otomatik fren yardımcısı, şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarısı ve gelişmiş tabela tanıma sistemi gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca PSA grubundaki kardeşi olan DS 7 Crossback’te de gördüğümüz gece görüş sistemi aracın donanım listesine eklenmiş.

Yenilenen Peugeot 3008’in motor seçeneklerine baktığımızda ise 130 beygir güç ve 230 Nm tork üreten 3 silindirli 1.2 litre benzinli motor temeli oluşturuyor. Bir üst seçenek olan 1.6 litrelik benzinli motor da 180 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Dizel tarafında ise 1.5 litre BlueHDi motor, 130 beygir güç ve 300 Nm tork sunuyor. Benzinli motor seçenekleri 8 ileri tam otomatik şanzıman ile birleşirken, 6 ileri manuel şanzıman ise yalnızca dizel motor ile satın alınabiliyor.

Yenilenen Peugeot 3008’e iki yeni hibrit motor seçeneği

Peugeot 3008

Yenilenen Peugeot 3008, bünyesinde iki hibrit motor seçeneği de barındırıyor. 1.6 litre benzinli motorla donatılan hibrit sistemin önden çekişli olanı 225 beygir güç ve 360 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekişli versiyonda ise 300 beygir güç ve 520 Nm tork verilerini görüyoruz.

13.2 kWh kapasiteli şarj edilebilir bataryaları bulunan hibrit sistem, ihtiyaç duyulduğunda tam elektrikli şekilde de çalışabiliyor. Önden çekişte 56 km menzil sunan bu mod, dört tekerden çekişte ise 59 km boyunca kullanılabiliyor. Evsel şarj yöntemiyle 7 saatte tam şarj olabilen 3008 Hybrid, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 5.9 saniyede ulaşıyor.

Fransa’da üretilen makyajlı Peugeot 3008, yıl sonunda Avrupa’da satışa sunulacak.

Yeni Skoda Scala Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu