Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Merakla beklenen Maserati MC20, 630 bg güçü ile tanıtıldı!




İtalyan otomobil üreticisi Maserati’nin uzun süredir merakla beklediğimiz modeli Maserati MC20, 630 bg güç üreten V6 motoru ve elektrikli seçeneği ile tanıtıldı.

Maserati 2014 yılında tanıttığı Alfieri konsepti ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise aradan 6 yıl geçti ve Maserati güncellenen Trident logosu ile yeni  karşımızda.

2014 yılında tanıtılan Alfieri modelinden tamamen farklı olan MC20 oldukça iddialı teknik verileri ile dikkat çekiyor. Nettuno isimli V6 yeni motora sahip Maserati MC20 yeni teknolojilerinin yanında üç farklı versiyonunda bulunuyor. Bu versiyonlar benzinli, üstü açılır ve elektrikli.

Maserati’den yeni 630 HP V6 Motor

Maserati’nin Nettuno adını verdiği yeni V6 motorunda herhangi bir elektrik desteği bulunmuyor. ilk olarak MC20 kullanacak olan bu V6 motor Maserati’nin kendi geliştirdiği ilk motor olma önemini de taşıyor. Çift turbolu ve çift yanma prensibine sahip 3.0 litrelik bu V6 motor, tam 630 bg (470 kW) güç, 729 Nm tork üretiyor. 8 ileri çift kavramalı şanzıman ile gelen Maserati MC20 0-100 km/h hıza 2.9 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca Maserati MC20 maksimum 323 km/h sürate çıkabiliyor.

Islak, GT, Spor ve Pist modları olan Maserati MC20’de çekiş kontrol sistemi de istenirse tamamen devreden çıkartılabilen ESC Off ayarı da bulunuyor. Tüm sürüş modlarına göre aracın yönlendirme ve gaz tepkileri değişirken adaptif süspansiyon sistemi de aracın sıkılığını ayarlıyor. Çift salıncaklı ve aktif amortisörlü süspansiyon düzeni, sürüş moduna göre yerden yüksekliği de ayarlayabiliyor.

Maserati MC20’nin üstü açılabilir modelinin yanında birde elektrikli versiyonu bulunuyor. Motor özellikleri hariç aynı özellikleri taşıyan elektrikli MC20’nin henüz batarya kapasitesi ve performans verileri açıklanmamış olsa da 0-100 km/h hıza 2.8 saniyede ulaşılacağı, 310 km/h azami sürat ve WLTP’ye göre 323 km menzili olacağı doğrulanmış durumda.

Maserati MC20’nin tasarımı oldukça aerodinamik ve şık

Maserati’nin yeni süper spor otomobili MC20’nin karbon fiber tübüler (borusal) monokok bir şasisi bulunuyor. Maserati ve Dallara’nın birlikte geliştirdiği şasi hem coupe hem elektrikli hem de üstü açılır versiyonda ufak ayar farklılıkları haricinde ortak kullanılacak.

İtalyan otomobil üreticisi Maserati, MC20’nin henüz fiyatını açıklamadı ancak yüksek ihtimalle 2021 içinde başlaması planlanan piyasaya sürülme tarihine yakın bir zamanda MC20’nin fiyatının açıklanması bekleniyor.

Maserati Ghibli Dizel 3.0 V6 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. araç çok güzel görünüyor ya. Aston Martin ve Maserati’ler en iyi spor araçlar olmasa da cidden en özel araçlar bence. Arması da en güzel araç firmaları yine bu ikisi bana göre.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu