FeaturedHaberler

Hyundai’nin yeni yüzü Tucson tanıtıldı!




Hyundai’nin C-SUV segmentindeki modeli Tucson yeni nesili ile karşımızda. Dikkat çekici tasarım detayları bulunun model, Hyundai’nin yeni tasarım yüzünü de bizlere sunuyor.

Yeni Hyundai Tucson’un tamamen yenilenen tasarımı oldukça dikkat çekiyor. Markanın yeni yüzü ile karşımıza çıkan model, 5 parçaya bölünmüş LED farlar ve tampon köşelerinde sunulan ek aydınlatma grubu ile oldukça farklı görünüyor. LED ünitenin aldığı şekil ile ön panjurun devam etmesi ile farlar kapalı olduğunda sanki tek parça bir ön panjur varmış gibi görünüyor ve LED aydınlatma grubu yok oluyor.

Yeni Hyundai Tucson’un yan tarafına baktığımızda köşelerin daha sert bir tasarım ile karşımıza çıktığını ve düz çamurlukların şişik duran siyah renkli yan etekler ile dışa doğru çıkıntı yapan bir yapıda olduğunu görüyoruz. Siyah renkli tavan opsiyonu da bulunan modelde 19 inçe kadar jant seçenekleri da bulunuyor. Yeni Hyundai Tucson’da C sütunu ve şık yan ayna detayları Hyundai’nin Kona modelini hatırlatıyor. Arka stop lambalarına yakından baktığımızda ise üçgen detaylara sahip olduğunu görüyoruz. Yeni Hyundai Tucson’da çift egzoz çıkışı bulunuyor ve önceki nesil Tucson’dan geliyor gibi.

Motor seçeneklerini göre yeni Hyundai Tucson’da bagaj hacmi 546 litre ile 620 litre arasında değişiyor. Arka koltuk sırtlıkları da artık 3 parçalı olarak katlanabiliyor ve bagaj hacmi 1.800 litreye kadar çıkabiliyor.

Yeni tasarım ve yeni teknolojiler

İç mekanda ise tamamen yeni bir tasarım sunan Hyundai, Tucson’da dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve vites kolunun yerini alan selektör dikkat çekiyor. Orta konsolun tamamını da dokunmatik hale gelirken Hyundai havalandırma ızgaraları da inceltmiş. Ayrıca yeni Hyundai Tucson’da üç bölgeli havalandırma sistemi de bulunuyor.

Yeni motor seçenekleri, hibrit sistem ve dört farklı şanzıman seçeneği

Avrupa pazarında 1.6 litre hacimli birkaç motor seçeneği ile sunacak olan Tucson’un diğer ülkelerde daha büyük hacimli motor seçenekleri de bulunuyor. Benzinli ve Dizel motorlar sırasıyla 150 ve 115 beygir giriş güçleri sunarken 48 Volt hafif hibrit sistem istendiğinde Dizel motor 136 beygir güç üretebilecek. 48 Volt hafif hibrit sistem benzinli motorda ise 150 ve 180 beygir güç seviyelerinde de sunulacak.

İlerleyen aylarda ise şarj edilebilir bir hibrit versiyonu da tanıtılacak. 60 beygir gücünde bir elektrik motoru kullanacak olan yeni Hyundai Tucson hibrit toplamda 230 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. Hyundai Tucson hibrit diğer versiyonlardaki gibi iki veya dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek. Yeni Hyundai Tucson’da tam otomatik, çift kavramalı, manuel ve akıllı manuel olmak üzere toplam da dört farklı şanzıman seçeneği de bulunuyor.

1994 OPEL Astra F GSi 2.0 16V C20XE Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Şahsen iç-dış tasarımı ve motor seçenekleri ile ciddi anlamda rekabetçi olduğunu düşünüyorum.Hyundai fiyat politikasını mantıklı belirlerse çok satar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu