Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Merakla beklenen yeni BMW M3 ve M4 tanıtıldı!




Merakla beklenen BMW’nin ikonik modeli M3 ve M4 modelleri yeni nesli ile karşımıza çıktı. G80 kasa kodlu BMW M3 ve G82 kasa kodlu BMW M4 ile ilgili detaylar haberimizde!

BMW’nin en önemli modellerinden olan performans otomobilleri M3 ve M4, altıncı jenerasyonu ile resmen tanıtıldı. Daha önce casus fotoğraflarını gördüğümüz modeller, BMW 4 Serisi ile gelen ve markanın yeni tasarım dilini yansıtan büyük böbrek ızgara tasarımıyla dikkat çekiyor.

BMW M3 ve M4 tanıtıldı: Yeni, agresif ve sportif tasarım!

Yeni BMW M3 ve M4’ün tasarımından bahsetmeden önce araçların BMW mühendisleri tarafından oldukça cesur bir şekilde tasarlandığını söylemek gerek. Diğer otomobillere nazaran oldukça agresif ve modern görünen bu tasarım, yeni 4 Serisindeki gibi büyük böbrek ızgaraları ve LED farları merkezine alıyor.

2021 model BMW M3 ve M4, standart olarak karbon fiber tavan ile geliyor. Otomobillerin ağırlığını azaltmaya yönelik bu hamlenin yanı sıra opsiyonel M Carbon paketi de dikkat çekiyor. Ayrıca 18″ ön ve 19″ arka jantlar da hafif bir alaşımdan üretilmiş. M serisinin yeni üyeleri, Isle of Man ve Sao Paolo Yellow adlı iki lansman rengiyle zenginleştiriliyor.

G80 kod adıyla isimlendirilen BMW M3, selefine göre 116 milimetre daha uzun ve 10 milimetre daha geniş. G82 kodlu BMW M4 ise önceki modele kıyasla 17 milimetre daha geniş. Boyutsal olarak daha büyük olan G80 M3 ve G82 M4’ün 2857 milimetrelik aks aralığı bulunuyor.

Arkadan itiş ve manuel şanzıman devam ediyor!

Yeni nesil BMW M3 ve M4’te 3.0 litrelik çift turbolu ve altı silindirli bir motor kullanıyor.  480 beygir güç ve 550 Nm tork üreten bu motor, 0-100 km/sa hıza sadece 4 saniyenin biraz üstünde çıkıyor. Giriş versiyonu olan bu modellerinin yanında bir de araçların Competition versiyonları da bulunuyor. Bu versiyonda motor gücü 510 beygir ve 650 Nm tork’a çıkarken, 0-100 km/sa hıza ise sadece 3.9 saniyede ulaşabiliyor. Yeni M3 ve M4 giriş versiyonlarında maksimum hız 250 km/s ile sınırlandırılırken, Competition versiyonu ise saatte maksimum  290 km hıza ulaşabiliyor.

BMW, marka DNA’sına sadık kalarak altıncı nesil M3 ve M4’te 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve arkadan itiş kombinasyonu sunuyor. Competition versiyonlarında ise yalnızca akıllı dört çeker sistemi xDrive ile otomatik şanzıman seçeneği mevcut.

Artık M modellerine özel olarak iDrive kontrolcüsünün hemen sol tarafında bulunan bir düğme mevcut. Bu tuş sayesinde direk araç ayarlarına ulaşabiliyor ve ayar yapabiliyorsunuz. Süspansiyon ve direksiyon sertliği gibi detaylar ayarlanabilirken, sürüş dinamiği farklı modlarla destekleniyor. Genel sürüş seçenekleri arasında Efficient, Sport ve Sport Plus bulunurken aynı şekilde şasiyi de Comfort, Sport ya da Sport Plus olarak ayarlamak mümkün. Ayrıca modlar içerisinde özel bir motor sesi de BMW mühendisleri tarafından tasarlanmış durumda.

Yeni BMW M3 ve M4’te egzoz, fren ve süspansiyon sistemi komple baştan aşağı yenilenirken, fren sisteminde ise 6 pistonlu fren kaliperleri kullanmış.

 

DAHA SPORTİF VE KONFORLU BİR İÇ MEKAN

2021 model BMW M3 ve M4, konfor konusunda da oldukça iddialı. Dokunmatik ekranlar ve dijital gösterge paneliyle bezenen iç mekanda kırmızı renkteki stop-start tuşu oldukça dikkat çekiyor. Ön konsoldaki karbon fiber detayların yanında dikiş detaylarıyla da oldukça modern ve şık bir iç mekan sunuluyor.

Merino derisi döşemelere sahip şık ve sportif koltuklar, yanal destekleriyle vücudunuzun sarıyor ve sarsılmasını engelliyor. LED ile donatılmış M logolu kafa destekleriyle dikkat çeken koltuklar ayrıca konforlu bir sürüş de sunuyor. Ayrıca M Carbon opsiyon paketiyle sunulan karbon fiber koltuklar ise araçları 10 kilogram hafifletiyor.

Yeni BMW G80 M3, F80 M3’e göre ön diz mesafesi konusunda daha dar bir alana sahip. Ancak model, baş mesafesi konusunda daha da geliştirilmiş. BMW M4’te ise iç mekan mesafesi F82 M4 ile aynı durumda.

Güncel ve yeni teknolojik oyuncaklar!

Yeni BMW M3 ve M4’te 10.3 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli bulunuyor. Ayrıca gösterge panelinde sadece M modellerine özel grafikler kullanılıyor. BMW’nin son nesil iDrive 7.0 işletim sistemini kullanan bilgi eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantıları da destekliyor. Standart olarak sesli asistan özelliği bulunan modeller, istenirse opsiyonel olarak Head-up Display ile de satın alınabiliyor.

Opsiyon listesinde dikkat çeken M Drive Professional paketi ise sürücüleri pist üzerindeki en iyi performansı alabilmesi adına sürekli olarak bilgilendiriliyor. Yaptığınız driftleri kaydeden M Drift Analyzer yazılımı, drift mesafesini ve açısını kaydedebiliyor. Akıllı telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulama yardımıyla görüntüleri kuş bakışı inceleyip önceki performanslarınız ile kıyaslayabiliyorsunuz.

Yeni nesil BMW M3 ve M4’te standart donanımında bulunan Active Driving Assistant paketi, güvenlik destek sistemlerini bir arada topluyor. Bu pakette şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, arka çapraz trafik uyarı sistemi ve hız limiti uyarısı gibi bir çok donanım bulunuyor. Competition sürümünde ise daha kapsamlı sürüş yardımcıları standart olarak modele ekleniyor.

Üretim Kasım ayında başlıyor!

Yeni nesil G80 kasa kodlu BMW M3 ve G82 kasa kodlu BMW M4, Kasım ayında bantlardan inmeye başlayacak. Daha performanslı Competition versiyonu ise önümüzdeki yıl üretime geçecek.

BMW 320i M Sport POV Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

G80 BMW M3 Detaylı Fotoğrafları

G82 BMW M4 Detaylı Fotoğrafları

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. BMW’ye karşı ne bilgim, ne ilgim var.
    Genel olarakta kimse sevmedi sanırım ama ben sıradışı, farklı ve güzel buldum

    Taşlanacağım belki ama zamansız bir tasarım olduğunu düşünüyorum. İlerleyen yıllarda daha net anlaşılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu