FeaturedHaberler

Peugeot’nun en güçlü yol otomobili, 508 PSE tanıtıldı!




1810 yılında kurulan 1896 yılında otomobil üretimine başlayan Fransız üretici Peugeot, bu yıl 210. yaşını kutluyor. Bu özel yılı özel bir otomobil ile taçlandıran Peugeot şuana kadar üretilen en performanslı yol otomobilini 508 PSE modelini tanıttı.

Peugeot’un 210. yaşına özel tanıtılan 508 modelinin yüksek performanslı modeli 508 PSE yani Peugeot Sport Engineered tanıtıldı. İki farklı gövde seçeneği ile gelecek olan model istenirse liftvback istenirse station wagon olarak tercih edilebilecek. Daha agresif ve sportif bir tasarımı bulunan 508 PSE, geniş hava girişlerine sahip ön tamponu, çamurlukların önüne ve arka tamponun arkasına eklenen kanatçıkların yanında 20 inç boyundaki jantları ve siyah renkli detayları ile oldukça dikkat çekiyor.

Peugeot 508 PSE

508 PSE’nin iç mekanına geçtiğimizde ise sarı renkli dikiş iplikleri ve PSE logoları ile özel bir model olduğunu belli eden araç, önde dört pistona sahip sarı fren kaliperleri ile 380 mm çaplı fren diskleri bulunuyor.

Yeni Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered şarj edilebilir bir hibrit sisteme sahip 1.6 litre hacimli, benzinli motora sahip model çift elektrik motoruyla beraber dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Toplamda 360 Beygir güç ve 520 Nm tork üreten model 8 ileri otomatik şanzımanla geliyor ve Peugeot’nun bu zamana kadar üretilen güçlü yol otomobili oluyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu