FeaturedHaberler

Yeni Hyundai i20 tanıtıldı; Karşınızda özellikleri ve fiyatı




Ağustos ayı sonunda üretimine başlanan Yeni Hyundai i20, gerçekleştirilen lansmanla Türkiye’de satışa sunuldu. 

B segmentinin en beğenilen modellerinden biri olan i20, ilk kez tanıtılmasından bu yana gerek tasarım gerekse teknoloji anlamında bir hayli fazla yol katetti. İlk kez 2008 yılında tanıtılan ve 2010 yılından itibaren Türkiye’de üretimine başlanan Hyundai i20, çeşitli motor seçenekleri ve uzun garanti süreleriyle kullanıcılarına her daim önemli avantajlar sundu 

Markanın yeni tasarım felsefesi olan “Duygusal Sportiflik temasıyla baştan aşağı yenilenen üçüncü nesil i20 ise sadece tasarım ve gelişmiş teknolojisiyle değil, artan boyutları ve yenilikçi güç paketleriyle de öne çıkıyorSatışa sunulduğu tüm pazarlarda adından sıkça söz ettiren i20, ülkemizde de küçük sınıfın en önemli referanslarından biri olarak kabul ediliyor. 

Hyundai i20, tamamen yenilenen modelle beraber bir takım değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Dizel motora yeni modelde yer verilmezken bu kez 1.0 litre turbo beslemeli motoruyla beraber ilk kez 48 voltluk hafif hibrit versiyona geçiş yapılıyor. Bu sayede oldukça düşük bir yakıt tüketimi elde edilirken aynı zamanda yeterli performans da sunuluyor.  

Yepyeni bir tasarım, yepyeni bir karakter

Hyundai i20, alışılmışın dışında bir tasarımla gelerek markanın Duygusal Sportiflik dizayn felsefesine bağımlılığını gösteriyor. Bu tasarım felsefesinin amacı, otomobille kullanıcısı arasında adından da anlaşılacağı gibi duygusal bir bağ oluşturmak. Bir diğer kriter ise Hyundai’nin yeni nesil modellerinde vurguladığı ayırt edici yeni görünümle sıradanlıktan uzaklaşmakBöylelikle, Yeni i20’ye dinamik görünümlü ön ve arka tamponlarının yanı sıra yeni radyatör ızgarası da şık bir karakter sağlıyor. 

Yeni i20 ilk bakışta yeni far grubuyla farklılaşıyor. LED ön ve arka farlar i20’nin çarpıcı ve özgün tasarımını öne çıkartırken, mercekli sis farları ve üçgen havalandırma kanalları da ön bölümde güç temasını oluşturuyor. Kama şeklindeki gündüz sürüş farları ve elmas tarzı ön ızgara ile i20 tasarım bütünlüğüyle dikkat çekerken geriye doğru yükselen omuz çizgisiyle de karakteristik C sütununa ideal bir şekilde uzanılıyor. 

Yan tarafta ise cesur bir karakter çizgisi ve benzersiz C sütunu tasarımı ile oldukça çekici bir görünüm sunuluyorSert ve çıkıntılı bu hat, otomobili dururken bile hareketliymiş gibi hissettiriyor ve atletik duruş açısından müthiş bir anlam katıyor. Tasarımın öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise Z formundaki arka bölüm. C sütunuyla bagaj kapağı arasındaki bu bağlantı, yine Z şeklindeki stop lambalarıyla destekleniyor. Dinamik oranlar, otomobilin genişliğini ve sportifliğini artırırken aynı zamanda görünürlüğü de zirveye taşıyor. 

Yeni i20’nin boyu 5 mm uzayarak 4.040 mm’ye, aks aralığı ise 10 mm artarak 2.580 mm’ye çıkarılmış. 1.775 mm’lik genişliği ile ikinci jenerasyona göre 41 mm genişleyen i20, iç mekanında ön sırada 30 mm, arka sırada ise 40 mm ilave omuz genişliği sunuyor. Ayrıca, arka diz mesafesi ise 27 mm artarak 882 mm’ye ulaşıyor. Sportif tasarım felsefesi gereği 24 mm daha alçak bir tavan çizgisine sahip olan aracın bagaj hacmi ise 51 litre artarak 352 litreye çıkmış. İhtiyaç halinde katlanan arka koltuklar ise yatırıldığı zaman toplam 1.165 litre hacim sunuyor. 

Kullanıcılarına siyah tavan renk opsiyonuyla beraber 17 farklı renk kombinasyonu sunan Yeni i20’deki 17 inçlik şık jantlar da sportifliği ve dinamizmi artıran bir diğer detay. Donanım seviyesine göre değişkenlik gösteren bu jantlar, Hyundai modellerindeki tasarım farklılığının en büyük mimarlarından biri olarak da öne çıkıyor. 

Fark yaratan geniş iç mekan

Bir dizi iyileştirme ile dikkat çeken Yeni i20’nin iç mekanı, araç içerisinde geçirilen zamanın daha  kaliteli olmasına olanak sağlıyor. Hyundai tasarımcıları, kabinde yeni ve çekici bir görünüm yaratırken, buna paralel olarak oturma alanının şık oranlarını yansıtmak için yenilikçi, estetik ve teknik çözümler aradılar. 

İç mekan, usta bir heykeltraşın elinden çıkan bir sanat eserini andırırken her zamankinden çok daha çekici görünüyor. Tasarımın öne çıkan özelliklerinden biri de yüksek ve sürücü odaklı gösterge panelini kaplayan yatay hatlar. Bu özellik ön yüzün kaygan ve geniş görünmesini sağlayarak ona sıradışı bir görünüm kazandırıyor. 

Yeni i20’nin kapıları, doğada bulunan şekillerden esinlenerek gösterge panelini zarif ve duygusal bir şekilde kucaklıyor. Kapıların bu özel yapısı, gösterge paneli bölümüyle mükemmel bir uyum sağlarken, rafine direksiyon simidi, modern dijital göstergeler gibi donanımlarla desteklenmeye devam ediyor. Kullanılan yeni döşemeler ve kabindeki renk vurguları da iç tasarımdaki diğer materyaller ile uyuşuyor. Ayrıca, yeni mavi LED ortam ışığı teknolojisi sayesinde geceleri hoş bir iç aydınlatma da sunuluyor. Daha üst sınıf Hyundai modellerinde de kullanılan dört kollu spor direksiyon simidi ise otonom araçlar ve motorsporlarından izler taşıyor. Segmentte ilk defa sunulan kablosuz akıllı telefon yansıtma fonksiyonu, kablosuz şarj ile desteklendiğinde pratikliği de artırmış oluyor. 

Yeni i20’de yer verilen BOSE ses sistemi de diğer çarpıcı özelliklerden biri. Dijital ses işlemcisine sahip dahili amfi sistemi, 8 hoparlör ile birlikte sunuluyor. Ön merkez ve arka subwoofer ile birlikte araçtaki tüm yolculara hitap eden bu akustik düzen, daha kaliteli bir müzik dinlenmesine olanak sağlıyor.  

Yeni i20 geliştirilirken iç mekandaki teknolojik donanımlar ve modern çizgiler, segment sınırlarını zorlayacak şekilde temalandırılmış. Pedal tasarımı, en üst seviyedeki ikiz 10,25 inç ekranlar, orta donanım seviyesindeki 8 inç dokunmatik ekran, sürücü odaklı kokpit tasarımı, mavi ambiyans aydınlatma, ön havalandırma kanallarının ve kapı trimlerinin bütünleşik çizgileri, i20’yi bir önceki jenerasyondan oldukça ayıran en belirgin detaylar.  

 

Bunun dışında, Hyundai Smart Sense aktif güvenlik özellikleri de i20’de yerini alıyor. Ön çarpışma önleme yardımcısı ve şerit takip asistanı gibi sürüşe aktif müdahale eden sistemlerin yanında, sürücü yorgunluk uyarısı, uzun far asistanı gibi destek sistemleri de güvenlik adına sunulan donanımlar. Trafik ışıklarında durulduğunda öndeki aracın hareketini uyaran sistem, trafiğin aksamasını da engelliyor. Ayrıca, arka yolcu/eşya uyarısı ise segmentte ilk defa sunuluyorArka koltukta telaşla unutulan eşya yada evcil hayvanlar sürücüsüne sesli olarak hatırlatıyor. Böylelikle, olası hırsızlık gibi talihsizliklerin veya benzeri üzücü olayların yaşanması da önlenmiş oluyor. 

Yeni platformla birlikte gelen yeni motorlar

Hyundai’nin izmit fabrikasında ürettiği i20 modeli, BC3 kasa koduyla ve yepyeni bir platform ile geliyor. Model için özel olarak geliştirilen bu platform, daha rijit ve daha dinamik bir sürüş için ekstra mukavemetli çelikten üretiliyor. Hyundai’nin kendi ürettiği bu sağlam çelik, burulmalara ve kazalarda yaşanabilecek olası bükülmelere karşı daha dayanıklı. Bağlantı ve kaynak noktaları geliştirilen Yeni i20, böylelikle sınıfının en güvenilir modellerinden biri olmayı hedefliyor.    

Hyundai, ikinci jenerasyona göre güç paketlerinde de yenilenmeyi tercih etmiş. Daha önce de kullanılan 1.4 litrelik 100 PS’lik atmosferik motor, bu kez 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. 6 ileri otomatik şanzıman, ikinci jenerasyondaki (2014-2020 arası) 4 ileri otomatik versiyona göre yüzde 9’a kadar daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Turbo beslemeli 1.0 litrelik benzinli motor ise 7 ileri DCT şanzıman ile tercih edilebilirken, eklenen en önemli özellik ise 48V hafif hibrit sistemi. 

Bu motor 0,4kW gücünde 48 Volt’luk Lityum-İyon bataryaya sahip. Bu batarya, aracın stepne havuzunda konumlandırılmış ve kullanılan sistem 12kW gücündeki hibrit jeneratörü ile kayış sistemini tahrik ediyor. Araçtaki 48V hibrit sistemi, ilk marş harici start esnasında kayışı tahrik ederek motorun ideal yanma öncesi konumuna gelmesini sağlıyor. Böylece, motoru daha erken devreden çıkartmak, daha yüksek devirde devreye almak, motoru rölantiye alarak ya da kapatarak süzülme yapmak mümkün oluyor. Normal 1.0 litre turbo motora kıyasla yüzde 10’a kadar daha az yakıt tüketen bu sistem, B segmentinde bir ilk. 

Hyundai Yeni i20’de üç ana (Jump, Style, Elite) üç de opsiyon paketi (Style Plus, Design, Elite Plus) olmak üzere toplam 6 farklı donanım seviyesi bulunuyor. Her türlü kullanım özelliklerine göre ihtiyaçları karşılayabilen bu seçeneklerin ortak amacı maksimum konfor ve pratiklik sunmak. 

Yeni i20’nin fiyatları 158 bin 500 TL’den başlıyor ve motor seçeneği ile donanıma göre 231 bin TL seviyesine kadar çıkıyor. 

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. [QUOTE=”bedri, post: 399160″]
    i20 çevremden en çok şikayeti alan araba. Sırf bu yüzden 2020 corsa tercih ettim ve iyiki böyle yapmışım. Çok memnunum
    [/QUOTE]

    bilerek onayladım. Bitmediklerini göstermek için. . Bitmediler, Bitmiyorlar. Bitmeyecekler de sanırım

  2. [QUOTE=”bedri, post: 399160″]
    i20 çevremden en çok şikayeti alan araba. Sırf bu yüzden 2020 corsa tercih ettim ve iyiki böyle yapmışım. Çok memnunum
    [/QUOTE]
    [ATTACH type=”full”]30928[/ATTACH]

  3. [QUOTE=”bedri, post: 399160″]
    i20 çevremden en çok şikayeti alan araba. Sırf bu yüzden 2020 corsa tercih ettim ve iyiki böyle yapmışım. Çok memnunum
    [/QUOTE]
    Corsaların taşıyıcı parçaları kopuyomuş, opel milleti öldürüyomuş biz öyle duyduk

    reklamları yetmedi bi de rakipleri gömmeye başlamışlar ne ka ayıp

  4. [QUOTE=”bedri, post: 399160″]
    i20 çevremden en çok şikayeti alan araba. Sırf bu yüzden 2020 corsa tercih ettim ve iyiki böyle yapmışım. Çok memnunum
    [/QUOTE]
    Yabma yaw

  5. [QUOTE=”alfhonso, post: 399169, member: 586″]
    bilerek onayladım. Bitmediklerini göstermek için. . Bitmediler, Bitmiyorlar. Bitmeyecekler de sanırım
    [/QUOTE]
    Ekşi sözlükte bir başlığa bakar da işte buranın kötülüğüne olur yapmıyoruz. Ben yine de bir klasörde devamlı kanıtlarımı tutuyorum 🙂

    Bir 508’e bu iş çözülür…

  6. [QUOTE=”bedri, post: 399160″]
    i20 çevremden en çok şikayeti alan araba. Sırf bu yüzden 2020 corsa tercih ettim ve iyiki böyle yapmışım. Çok memnunum
    [/QUOTE]
    Hadi övgüyü anladık, reklamlarla översin de rakip adamı yermek yerdirmek, ahlaksız bir strateji.Kirli oyunlarını al da git PSA. 508 ile gözüme giriyorsun sonra bak şimdi geri çıkıyorsun 😀

  7. İ20 gerçekten olmamış. 2 tane ekran ve tasarım yapıp yeni bir araba yaptık demişler gibiydi. Corsa’nın kapısını açmadım bilmiyorum ama Clio nun karşısında pek şansı yok gibi ama onunda sinir bozucu sıkıntıları var.

  8. [QUOTE=”bedri, post: 399160″]
    i20 çevremden en çok şikayeti alan araba. Sırf bu yüzden 2020 corsa tercih ettim ve iyiki böyle yapmışım. Çok memnunum
    [/QUOTE]
    Hayırlı olsun, umarım şamandıra arızası yaşamazsınız 🙂

  9. [QUOTE=”alfhonso, post: 399264, member: 586″]
    Şamandıra arızası nedir ya
    [/QUOTE]
    Bir ara astralarda depoyu doldurunca bayağı çalkalanma sesi geliyordu 😀 Sonra o çoğu Opel modellerinde kronik sorun oldu umarım PSA düzeltmiştir 🙂

  10. [QUOTE=”Alcantara, post: 399263, member: 45″]
    Hayırlı olsun, umarım şamandıra arızası yaşamazsınız 🙂
    [/QUOTE]
    i20’de olur mu bilmiyorum ama 2020 Corsaların bazıları “aks kırılması” ihtimali dahilinde geri çağırılıyor, umarım sevgili botumuz böyle bir problem yaşamaz.

    2020 opel corsa problemler
    2020 opel corsa sorun
    2020 opel corsa problem
    2020 opel corsa arıza
    2020 opel corsa şikayetler
    2020 opel corsa şikayet
    2020 opel corsa aks kırılması

  11. [QUOTE=”Alcantara, post: 399270, member: 45″]
    Bir ara astralarda depoyu doldurunca bayağı çalkalanma sesi geliyordu 😀 Sonra o çoğu Opel modellerinde kronik sorun oldu umarım PSA düzeltmiştir 🙂
    [/QUOTE]
    Benim çeyrek deponun altında benzin olursa arada benzin seviyesi düşük yazıyor 😁😁😁

  12. [QUOTE=”alfhonso, post: 399279, member: 586″]
    Benim çeyrek deponun altında benzin olursa arada benzin seviyesi düşük yazıyor 😁😁😁
    [/QUOTE]

    Sanırım o şamandıra oksitlenince oluyor. Eski arabamda yakıt alıyordum menzil artıyordu gösterge oynamıyordu sonraki gün geliyordu.

  13. [QUOTE=”AHU, post: 399343, member: 4550″]
    yaav nasıl dizel motora yer verilmiyor 🙁
    [/QUOTE]
    Dizel artık ömrünü dolduruyor.Yakın gelecekte (15-20 yıl) tamamen kalkar tahminimce.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu