Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport tanıtıldı!




Volkswagen Golf 8 ailesinin yeni üyesi Golf GTI Clubsport tanıtıldı. Golf 8’in en güçlü önden çeker versiyonu olan GTI Clubsport, Nürburgring adı verilen sürüş modu ile dikkat çekiyor.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yeni Clubsport versiyonunda Mart ayında tanıttığı Golf GTI modelini temel alıyor. Gelişim sürecinde pilotlar ve mühendislerin yer aldığı model; standart versiyonuna ek olarak süspansiyon, sürüş modları ve ayar alanlarında yenilikler barındırıyor. Bunun yanı sıra bir dizi mekanik güncelleme de sürüş keyfini artırıyor.

TASARIM

Volkswagen Golf 8 GTI Clubsport’un tasarımına baktığımızda Golf GTI benzer bir tasarım karşımıza çıkıyor. Geniş “ağız” felsefesini benimseyen Clubsport’un bu kısmı hem temel aldığı kardeşinden ciddi şekilde daha büyük, hem de daha geniş. Ön tamponda ise splitter bölümünü kesen beyaz bir plastik parça dikkat çekiyor. Standart olarak 18″ (19″ opsiyonel) çapında gelen jantların arkasındaki kırmızı renkli kaliperlere ise GTI yazısı işlenmiş. Arka bölümü ise krom egzoz çıkışlarının arasındaki difüzör ve bagaj üstü spoyler tamamlıyor.

İÇ MEKAN

Yeni Volkswagen Golf GTI Clubsport’ın iç mekanı, genel olarak kardeşi Golf GTI’a çok benziyor. Direksiyon simidi, kol dayama, paspas gibi bölgelerde kırmızı dikişler dikkat çekiyor. Ayrıca daha büyük vites kulakçıkları ve GTI logolu direksiyon simidi de öne çıkıyor.

Spor koltuklarda ise Volkswagen’in Alcantara/ArtVelours suni deri döşeme kullanılmış. Entegre kafalıklara sahip olan koltuklar yalnızca Clubsport versiyonuna özel sunuluyor. Normal modelde ise ekose kumaş döşemenin kullanıldığını hatırlatalım.

ŞASİ AYARI

Volkswagen mühendisleri, yeni Golf GTI Clubsport’un şasi ayarlarında ralli pilotlarının geri bildirimlerini referans almış. Konuşulması gereken ilk konu, Sport modunun da üzerine konumlanan ve “Nürburgring” adı verilen sürüş ayarı. Süspansiyon, yay ve amortisörlerin dışında direksiyon mili ve motor tepkilerini de düzenleyen sürüş modu, Almanya’daki ünlü pistin zor şartlarına karşılık verebilecek şekilde ayarlanmış.

Dinamik Araç Yönetimi (Vehicle Dynamics Manager) adı verilen sistem de Clubsport ile gelen bir yenilik. XDS adlı elektronik kilitli diferansiyel, DCC (Dinamik Şasi Kontrolü) ve VAQ adlı çoklu plakalı diferansiyelin kombinasyonu olan sistem, otomobile bir dizi mod seçme imkânı veriyor. Ayrıca süspansiyon sistemi daha iyi yol tutuşu için yere 15 mm yaklaştırılmış.

2.0 TSI 300 BEYGİR GÜÇ

Tıpkı Golf GTI’daki gibi EA888 evo4 kodlu 2.0 TSI motordan beslenen araç, 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretebiliyor. Azami hızı 250 km/h ile limitlenen Golf GTI Clubsport’un saatte 100 km hıza ulaşması ise 6 saniyeden kısa sürüyor.

Standart versiyona göre 55 beygir güç ve 30 Nm tork avantajı sağlayan yenilikler ise motorun etrafında şekilleniyor. Enjeksiyon sisteminin yakıt püskürtme basıncı 200 bar’dan 350 bar’a yükseltilirken, yeni turbo ve intercooler da motoru güçlendirmiş. Ayrıca güç ünitesinin Euro 6d-ISC-FCM adlı yeni emisyon normlarına uyumlu olduğunu da belirtelim.

Volkswagen Golf GTI’ın MK7 kasa kodlu versiyonu, “Yeşil Cehennem”de 7:47.19’luk derecesi ile bir dönem rekoru elinde tutmuştu. Yeni Golf GTI Clubsport’un efsanevi pisti ne kadar sürede turlayacağı ise pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor.

Yeni Volkswagen Golf 8 GTI Clubsport’un dikkat çeken donanım listesi

Motor

  • Continental marka turboşarj
  • Daha büyük intercooler
  • 350 bar enjeksiyon basıncı
  • Sürtünmesi azaltılmış kavrama
  • 300 beygir güç
  • 400 Nm tork

Donanım

  • Vehicle Dynamics Manager sürüş modu seçimi
  • VDM’ye entegre çoklu kavramalı diferansiyel (VAQ)
  • Daha hızlı ve keskin tepkilere göre ayarlanmış progresif yönlendirme sistemi
  • Ön aksta 1 derece arttırılmış pozitif kamber açısı

Teknik

  • 600 gram ağırlığında fren diskleri (18″ janta göre)
  • Pedal hassasiyeti arttırılmış fren sistemi, ayrık fren servosu ve ABS yönetimi
  • Nürburgring sürüş modu
  • Aerodinamik sürüklenmede iyileşme, ön ve arka lastikler üzerinde arttırılmış yere basma gücü
  • DSG vites düşme hızı (maksimum ayar)

Mercedes-Benz W210 E320 AMG Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu