FeaturedHaberler

Bakan konuştu; Yerli otomobil bir mobil akıllı cihaz projesi




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen yerli otomobil için yeni açıklamalar mevcut.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında koronavirüs salgınına rağmen yerli otomobil için yapılan planlamaların zamanından çok şaşmayacağının altı çizilmişti. Bu sefer ise Bakan Kacır, yerli otomobilin bir mobil akıllı cihaz projesi olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır,  “Milli Teknoloji Hamlesi, bir yönüyle de daha yüksek katma değerli üretime geçmenin, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yoğunlaştırmanın, inovasyon ve yenilik odaklı çalışmaların ve tasarıma değer vermenin adı.

Bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde sektör paydaşlarıyla birlikte hazırlamakta olduğumuz mobilite teknolojileri yol haritasını, kamuoyu ile paylaşıyor olacağız. Tüm mobilite uygulamalarında, yerli ve milli teknoloji ürün ve hizmetlerine yönelik atılımlarımızı, eylemlerimizi kamuoyuna ilan ediyor olacağız. Otomotiv sektörü, 30 milyar dolara yakın ihracatıyla Türkiye’nin önemli sanayi sektörlerinden. Sektörün en önemli gelişimlerinden biri, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Projesi. TOGG, aslında bir otomobil projesi olmanın ötesinde, mobil akıllı cihaz projesi olarak öne çıkıyor.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu