Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Türkiye GP’sini Lewis Hamilton kazandı, Perez ve Vettel podyuma çıktı!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Türkiye GP’ni Mercedes-Benz AMG pilotu Lewis Hamilton kazandı. Racing Point pilotu Sergio Perez ikinci olurken Scuderia Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırada tamamlayarak podyumu tamamladı.

Türkiye GP’sine 6. sıradan başlayan Hamilton son bölümde pist kuruması ile lider Racing Point pilotlarıyla farkı kapattı. Pole pozisyonundan başlayan ve ilk 36 turu lider götüren Racing Point pilotu Lance Stroll, 37. turun başında pite girdi ve takım arkadaşı Sergio Perez yarışın liderini aldı.

Racing Point pilotları pist kurudukça yavaşlamaya başladı. Ferrari ve Mercedes pilotları ise daha daha hızlandı. Yarışın 37. turunda Lewis Hamilton, arka düzlükte Perez’i geçerek liderliğe yükselen isim oldu.

LEWİS HAMİLTON 2020 FORMULA 1 PİLOTLAR ŞAMPİYONU OLDU

Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton pite girene kadar yarışı ikinci sırada sürdüren Racing Point pilotu Sergio Perez’le 25 saniyenin üzerinde bir fark açtı ve liderliğini devam ettirdi. Ardından Türkiye GP’sini kazanan Lewis Hamilton 2020 Formula 1 Pilotlar Şampiyonluğu’nu ilan etti. Hamilton bu şampiyonlukla Michael Schumacher’e ait olan 7 dünya şampiyonluğu rekoruna ortak oldu ve galibiyet sayısıyla istatistiksel olarak Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu olma unvanını ele etti.

Yarışı uzun süre takım arkadaşının ardında ikinci sırada götüren Sergio Perez, pistin kuruduğu dönemde takım arkadaşına karşı hız kazanırken ikinci kez pite gelmedi. Lastiklerini çok iyi saklayan Perez, son turda arka düzlüğe girerken Charles Leclerc’e geçildi ancak pes etmedi. Leclerc’in düzlük sonunda hata yapmasının ardından Perez, 12. virajda yerini geri alarak 2018 Azerbaycan GP’den sonra ilk defa podyuma çıktı.

TÜRKİYE GP’SİNİN SON KAZANINI SCUDERİA FERRARi PİLOTU SEBASTİAN VETTEL PODYUMDA

Scuderia Ferrari pilotu Charles Leclerc’in düzlük sonunda yaşadığı sorun, podyumun son basamağının da değişmesini sağladı. Yarışın ilk bölümünde önce Max Verstappen, ardından da Hamilton’ı uzun süre arkasında tutarak oldukça başarılı bir yarış sergileyen Sebastian Vettel, takım arkadaşını geçerek 3. oldu ve Türkiye’de podyumu tamamlayan isim olmayı başardı.

2020 Türkiye GP’sini 4. sırada tamamlayan isim ise Ferrari pilotu Charles Leclerc olurken 5. sırayı McLaren pilotu Carlos Sainz Jr. tamamladı.

Red Bull Pilotları Max Verstappen 6. Alexander Albon ise 7. sırada yarışı tamamladı tamamladı. McLaren pilotu Lando Norris 8. sırada Racing Point pilotu Lance Stroll 9. Renault pilotu Daniel Ricciardo ise yarışı 10. sırada tamamlayan isim oldu.

Sezonun bitmesine 3 yarış varken Hamilton, 307 puanla en yakın rakibi Bottas’ın 110 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. Verstappen, Bottas’ın puansız kapatmasının ardından farkı 27’ye düşürürken podyumun 2. basamağında yer alan Perez, şampiyonada 4. sıraya, Leclerc ise 5. sıraya yükseldi.

Takımlar Şampiyonası’nda ise şampiyon Mercedes, ikinci sıradaki Red Bull ile farkı 264’e yükseltirken Racing Point, 154 puanla McLaren’ın 5 puan farkla önüne geçti. Renault 5. sıraya gerilerken Ferrari yarışta 3. ve 4. sırayı alarak bu gruba yakalamış oldu.

2020 Formula 1 Sezonun 15. yarışı olan Bahreyn GP’si 27 Kasım’da gerçekleştirilecek.

YENİ BMW Z4 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu