FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Vural Ak’dan 2021 Formula 1 İstanbul Park açıklaması




Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Intercity İstanbul Park’ın 1 ev sahipliği yaptığı, dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1’in geleceği hakkında konuştu.

Yıllardır beklediğimiz 2020 Türkiye GP’si geçtiğimiz hafta son buldu. Sezonun bitmesine 3 yarış varken Hamilton, 307 puanla en yakın rakibi Bottas’ın 110 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. Verstappen, Bottas’ın puansız kapatmasının ardından farkı 27’ye düşürürken podyumun 2. basamağında yer alan Perez, şampiyonada 4. sıraya, Leclerc ise 5. sıraya yükselmişti.

Takımlar Şampiyonası’nda ise şampiyon Mercedes, ikinci sıradaki Red Bull ile farkı 264’e yükseltirken Racing Point, 154 puanla McLaren’ın 5 puan farkla önüne geçmişti. Bu güzel organizasyonun ardından Sayın Vural Ak önemli açıklamalarda bulundu.

Bu kadar önemli bir başarının ardından yarışın önümüzdeki senelerde de Türkiye’de yapılması için görüşmelere hemen başladıklarını vurgulayan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “İlk müjdeyi paylaştığımız 25 Ağustos’ta başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada, yarışların en güzel pistlerden biri olan Intercity İstanbul Park’a döneceğinin mutluluğunu hem pilotlar hem takımlar hem de tüm motor sporları tutkunları yaşadı. Dünyanın en ucuz Formula 1TM yarışı biletlerini satışa çıkardık ve ilk iki günde 80 bin bilet sattık. Hepimiz bu yarışı çok özlemiştik. Ancak pandemiden dolayı yarışın seyircisiz yapılması kararı alındı. En kısa sürede tüm bilet ücretlerini iade ettik. Yarışın seyircisiz yapılması ve herkesin ekranları başında bu organizasyonu seyredecek olması bizlere daha da büyük bir sorumluluk yükledi. Sadece 3 ay gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük organizasyonunu gerçekleştirmek için yüzlerce arkadaşımızla gece gündüz çalıştık ve sonunda müthiş bir başarıya imza attık. Ne mutlu ki bize, devletimizden bir lira para almadan kendi imkanlarımızla yarışı tamamladık

Formula 1TM CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Chase Carey’i hafta sonu İstanbul’da ağırladık. Türkiye ve İstanbul’da Formula 1TM yarışlarına gösterilen ilgi karşısında şaşkınlık içindeydi. Sadece bir yıl değil, yıllarca sürecek bir yarışın takvime dahil edilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. FIA’dan aldığımız üç yıllık lisans zaten pistimizin her gelişmeye her an hazır olduğunun da kanıtı” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu