FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Sakhir GP’sini Racing Point pilotu Sergio Perez kazandı!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 16. yarışı olan Sakhir GP’si Bahreyn’deki Sakhir pistinde gerçekleşti. Mercedes-AMG’ler 1. ve 2. sırada giderken büyük bir pit hatası yaptı ve yarışı Racing Point pilotu Sergio Perez kazandı. Mercedes-AMG takımı podyum bile göremedi.

Yarışa 4. sıradan başlayan Scuderia Ferrari pilotu Charles Leclerc yarışın ilk turunda yaptığı hata ile Sergio Perez ile temas yaşadı. Temas nedeni ile lastik patlatan Sergio Perez, 18. sıraya geriledi. İlk turun sonunda pite giren Perez daha sonrasında çok iyi bir yükseliş yaşadı ve 3. sıraya kadar yükseldi ve podyumu o pozisyon ile garantiledi.

Yarışı rahat bir şekilde lider 1. ve 2. sırada götüren Mercedes-AMG takımı Williams Racing’te George Russell’ın yerine yarışan Jack Aitken’in kazası sonrası güvenlik aracı nedeniyle pilotlarını pite çağırdı.

MERCEDES-AMG F1 TAKIMINDAN PİT HATASI

Lewis Hamilton’ın yerine yarışan lider George Russell’a Valtteri Bottas’ın lastikleri takılması nedeniyle İngiliz pilot bir tur sonra tekrar pite geldi. Russell’ın sorunlu pit stopunun ardından arkasında beklemek zorunda kalan Valtteri Bottas da çok fazla zaman kaybetti. Pit stoplar tamamlandıktan sonra Bottas 4., Russell 5. olurken Perez liderliğe yükseldi. Onun arkasında Renault pilotu Esteban Ocon ve Racing Point pilotu Lance Stroll podyumda yerlerini aldı.

Güvenlik aracının yerine geri dönmesi ile yarış yeniden başladı ve liderliğini Perez korurken Mercedes-AMG’de Hamilton’un yerine yarışan George Russell agresif sürüşü ise tekrar ikinci sıraya kadar çıktı Perez’i yakalayacak gibi görünürken Russell’ın sol arka lastiği patladığı için Russell tekrar pite girdi.

Tüm yaşananların ardından Perez rahat bir şekilde yerini korudu ve damalı bayrağı ilk sırada tamamladı ve Sakhir GP’sini kazanan isim oldu. Gelecek sene için henüz bir anlaşması olmayan Sergio Perez, 190. Formula 1 yarışında ilk zaferini kazandı.

Renault pilotu Esteban Ocon, ise uzun bir ilk bölüm atlattı ve ardından iyi bir yükselme kaydetti Ocon, ön bölümde yaşananların ardından ikinci sıraya yükseldi ve Formula 1’deki ilk podyumunu elde etti.

Sakhir GP’de podyumu tamamlayan isim ise Racing Point pilotu Lance Stroll oldu. Yumuşak lastiklerle ilk bölümde oldukça iyi sürüş çıkaran Stroll, yarışı 3. sırada tamamlayınca Racing Point çifte podyumla yarışı tamamladı.

Sezonun 17. ve son yarışı olan Abu Dhabi GP13 Aralık Pazar günü Abu Dhabi’de Yas Marina pistinde gerçekleştirilecek.

MINI Cooper SE Electric Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu