Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

1.817 Beygir gücündeki Hennessey Venom F5 tanıtıldı!




Hennessey, şirketin 30. yıldönümünü kutlamak için tasarladığı Venom GT modelinden sonra şimdi Venom F5 ile tekrar karşımıza çıktı. Adını 512 km/s kadar rüzgar hızlarına sahip F5 hortumlarından olan Hennessey Venom F5, oldukça iddialı bir şekilde hypercar sınıfına giriş yaptı.

Hennessey Venom F5’in kalbinde Fury olarak bilinen ve özel olarak geliştirilmiş 6.6 litrelik bir V8 motor bulunuyor. El yapımı dökme demir blok, alüminyum silindir kafaları ve kuru karter yağlama sistemine sahip bu motor ayrıca “şimdiye kadar yapılmış en güçlü seri üretim yol arabası motoru” ünvan’ına sahip motorun ayrıca iki adet turboşarjı da bulunuyor.

Hennessey Venom F5, 1.817 bg güç ve 1617 Nm tork değerine sahip. Arkadan itiş olan model, yedi ileri yarı otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Hennessey Venom F5’in 0-100 km/s hızlanması ise sadece üç saniyeden daha kısa süre sürüyor. Hennessey Venom F5’in karbon fiber monokok şasisi bulunuyor ve bu şasi sadece 86 kg ağırlığında ve otomobilin toplam ağırlığı ise sadece 1,360 kg.

F5 SÜRÜŞ MODU İLE GÜÇ KİLİTİ AÇILIYOR

Modelde Sport, Track, Drag, Wet ve F5 adı verilen modlar bulunuyor. Tasarım olarak baktığımızda Venom F5’in karbon fiber gövde panelleri, kelebek kapıları ve Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklere sahip 19 / 20 inç jantları ile dikkat çekiyor.

Hennessey Venom F5’in iç mekanında ise bolca deri ve karbon fiber kullanılmış durumda. Karbon fiber direksiyon simidi ve 7 inçlik dijital gösterge paneli sürücüye bakarken ortada, 9 inçlik Alpine bilgi-eğlence sistemi ile GPS navigasyon, Android Auto ve Apple CarPlay gibi özellikler sürücüsünü bekliyor.

Yeni Toyota Hilux Invincible Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu