FeaturedHaberler

Benzin fiyatlarına indirim geldi




Düşen döviz kurları ve değişen petrol fiyatları sebebi ile ülkemizdeki benzin fiyatlarına yeni bir indirim geldi.

Son günlerde küresel piyasalarda petrol fiyatları yine bir değişim yaşıyor. Son gelişmelere göre sürücüleri sevindirecek bir haber yetkililerden geldi. EPGIS‘in açıklamasında “Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 06/01/2021 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 4 KRŞ/LT indirim gerçekleşmiştir. Mevcut Uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.” denildi. Ardından ise “Akaryakıt Fiyatlarında İndirim 06/01/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 7 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.” denildi.

Buna göre, Ankara’da ortalama 7,27 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,20 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 7,24 liradan 7,17 liraya, İzmir’de 7,30 liradan 7,23 liraya inecek.

Akaryakıt pompa fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak anlık olarak değişebiliyor. Son günlerde yaşanan artış ve inişlerin kaynığını da bu olarak gösterebiliriz. Yapılan hesaplamalar sonucu elde edilen fiyatlar, şehir, dağıtıcı kurum ve serbest rekabet gibi başlıklar nedeni ile değişiklik gösterebiliyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Hatta o kadar sevindik ki, elektrikli araba satın alanlar arabalarını yakmaya karar verdi, mazotçular isyan bayraklarını çekip akşama miting düzenleyeceklermiş, ve hatta bugünün Benzin İndirimi Bayramı olarak kutlanması gerekiyor her yıl. Kısaltması bile güzel BİB.
  2. Şaka mı bu başlık? 7 kuruş mu sevindiren indirim?

    Bende sevinecek pek bir yer göremedim :)

    Hatta o kadar sevindik ki, elektrikli araba satın alanlar arabalarını yakmaya karar verdi, mazotçular isyan bayraklarını çekip akşama miting düzenleyeceklermiş, ve hatta bugünün Benzin İndirimi Bayramı olarak kutlanması gerekiyor her yıl. Kısaltması bile güzel BİB.

    Küçük şeylerden de mutlu olmayı öğrenmelisiniz :)

    Hayatta beklentilerini düşük tutanlar, her zaman mutlu olur :)

  3. Onemli olan miktar degil indirim olmus olmasi. Sahsen ben sevinmem gerektigine ikna oldum. O yuzden suan indirime bakarak keyif kahvesi iciyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu