FeaturedHaberler

Beklenen ÖTV düzenlemesi yapıldı: Fiyatlar düşüyor




Uzun zamandır beklenen ÖTV düzenlemesi sonrasında araç fiyatlarında düşüş bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile bugün yayımlanan Resmi Gazete’de, motor hacmi 1,600 olan araçlarla 50 kW’ya kadar elektrikli motora sahip 1,800 cm3 motor hacimli hibrit araçların satışında uygulanan özel tüketim vergisine (ÖTV) esas olan matrah sınırları artırıldı. Yapılan düzenlemeyle otomobil fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, “Yapılan indirimle birlikte bazı sıfır araç fiyatları 30 bin lira ile 80 bin TL arasında düşecek. Sıfır araç fiyatlarında 30 bin lira ile 80 bin lira arasında bir indirim bekliyoruz. Bu karar ile birlikte vergi matrahı birimi artırıldı. 300 bin liralık bir araç yeni karar ile birlikte 250 bin TL’ye düşecek” dedi.

Son dakika haberi: Binek araç ÖTV matrahlarına düzenleme | Arabalarda ÖTV oranları değişti mi indirim olacak mı? Otomobil fiyatları düştü mü? - Yeni Şafak

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Mevzubahis konu ile ilgili iyi kötü bir şeyler araştırıp, rakamları öncesi sonrası şeklinde kıyasladığım bir video yaptım, işine yarayan olabilir, izlemek isteyen olabilir. Keyifli Seyirler… Abone olmayı unutmazsak da sevinirim :)

  2. İndirim mi bindirim mi ,bayiler elimizde yok demeye baslamistir bile

    Sıfır KM Egea Dizel almak için 3 Bayii gezdik araç gelmeyecek yok dediler , Ford Otokoç bayiisi dizel araçlar gelmeyecek sadece 1 tır siparişimiz var komple 1.6 benzin focus manuel dedi , bu mesele çıkmadan 4 gün öncesindeydi bu dediklerim.

  3. Sıfır KM Egea Dizel almak için 3 Bayii gezdik araç gelmeyecek yok dediler , Ford Otokoç bayiisi dizel araçlar gelmeyecek sadece 1 tır siparişimiz var komple 1.6 benzin focus manuel dedi , bu mesele çıkmadan 4 gün öncesindeydi bu dediklerim.

    Bayilerdende ikinci el piyasasından da gına geldi insanlara, paran olur araba yok ,liste fiyatına ek donanım ekleyenler vs araba almak bile zor bu ülkede

  4. Firmalar zam yapar şimdi sıra onlarda

    Tuttu… İlk Gol Peugeot’tan. 267 bin liraya düşmesi gereken 208 GT, zam ile 313 binden 320 bin liraya çıktı… Sırayla gelecekler teker teker, 15 gün, 1 aylık süreçte araba alacak olan varsa, bu dilimi yeni düşen arabalardan alsın, zaten eylül bilemedin ekim listesi güncellenince hepsi tekrar %80’e hem de daha pahalı olarak çıkacaklar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu