FeaturedHaberler

LG ile Yeni Renault Megane E-TECH ortaklığı duyuruldu




LG Electronics’in (LG) yeni nesil Araç İçi Bilgi – Eğlence  sistemi, 2022’de yeni Renault Mégane E-TECH Electric ile piyasaya sürülecek.

LG’nin gelişmiş IVI sistemiyle donatılmış yeni araç, kısa süre önce Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen dünyanın en büyük mobilite konferansı IAA MOBILITY 2021’de görücüye çıkarak büyük övgü topladı.

IVI sistemine güç veren yazılım, LG tarafından Renault ile ortaklaşa geliştirildi ve temeli Google Android Automotive’e dayanıyor. Yazılım aynı zamanda, LG tarafından, büyük kuruluşların yüksek kaliteli ürün ve hizmetleri daha hızlı geliştirmek ve sunmak için çevik metodolojileri benimsemesine yardımcı olacak bir dizi ilke ve süreç olan ‘Scaled Agile Framework’ü (SAFe) kullanan ilk yazılım olarak tanınıyor. Bu yazılım, işletim sistemini kablosuz olarak güncelleyebilme ve araç şarj durumunu uzaktan kontrol edebilme gibi kolaylık sağlayıcı farklı özellikler sunmak için aracın donanımından bağımsız olarak çalışıyor.

Dahası, LG’nin Android tabanlı IVI sistemi, Google Otomotiv Hizmetleri’nden (GAS) sertifika alan Android 10 tabanlı ilk sistem olma unvanını taşıyor. Platform, akıllı bilgi-eğlence hizmetleri ve Merkez Bilgi Ekranı (CID) aracılığıyla Google Asistan, Google Haritalar ve Google Play dahil olmak üzere çeşitli Google uygulamalarına kolay erişim sunuyor. Şık, sezgisel İnsan Makine Arayüzü (HMI) ve kullanıcı deneyimi odağı ile sistem, günümüzün sürücülerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak ve otomobil yolculuğunu daha keyifli hale getirmek için LG’nin bir araç çözümleri sağlayıcısı olarak artan yeteneklerinden yararlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu