FeaturedHaberler

2022 Dakar Rallisi Audi ile bir ilke imza atacak




Motor sporları dünyasına quattro, TFSI, ultra, e-tron ve daha birçok yeni teknolojiyi kazandıran Audi, dünyanın en zorlu ralli organizasyonlarından biri olan Dakar’da, RS Q e-tron modeliyle yer alıyor.

Dünyanın en zorlu motor sporları organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Dakar Rallisi, 1 Ocak’ta start alıyor. Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen ve üçüncü kez Suudi Arabistan’da gerçekleşecek mücadele iki hafta sürecek. Cidde-Hail arasındaki 19 km’lik giriş etabıyla start alacak rallide yarışmacılar, daha önceki iki yarışta olduğu gibi yaklaşık 4 bin km’si özel etap olmak üzere, 8 bin km’den fazla bir rotada, 12 etap geçecekler.

Dakar Rallisi, motosiklet, ATV, hafif araç, otomobil ve kamyon olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleşecek. Otomobil kategorisindeki 91 yarışmacıya karşı üç RS Q e-tron aracıyla mücadele edecek Audi Sport, hem bu organizasyon, hem de motor sporları için yeni bir dönemi başlatıyor.

Dakar Rallisi; 1981’den bu yana, WRC, touring yarışları (Trans-Am, IMSA GTO, DTM, STW, TCR), prototip yarışları (LMP), GT yarışları (GT3, GT2, GT4), rallikros (WRX) ve Formula E gibi organizasyonlarda yer alan Audi Sport‘un tarihinde dahil olduğu yedinci motor sporları disiplini.

2012 yılında elektrikli sürüşle 24 Saatlik Le Mans’ı kazanan ilk üretici ve 2017/2018’de Formula E’de şampiyon takım unvanını kazanan ilk Alman üretici olma başarısı gösteren Audi, bu başarısını çöle taşımayı hedefliyor. T1 Ultimate kategorisinde, üç Audi RS Q e-tron’da yer alacak üç takımıyla elektrikli bir aktarma organının, ne denli verimli ve rekabetçi olduğunu kanıtlamak istiyor.

Team Audi Sport adıyla yarışacak olan üç Audi RS Q e-tron da Audi‘nin, Q Motorsport işbirliğiyle geliştirildi. Sven Quandt’ın ekibi, altı Dakar zaferi de dahil olmak üzere rallikroslarda çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahip. Audi ve Q Motorsport’tan ralli sürücülerinden teknoloji ve lojistik sorumlusuna, ekip doktorundan, fizyoterapistlere kadar toplam 80 kişilik ekip iki hafta boyunca Suudi Arabistan’da takımla birlikte olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu