Haberler

911 R kendini gizlemiyor




Heyecanla beklenen 911 R, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtımı öncesinde kamuflajsız olarak görüntülendi.

Dışarıdan bakıldığında 911 GT3 ile neredeyse aynı gözüken 911 R, öndeki büyük hava girişlerini ve lipi aynen almış gözüküyor. Arkada ise GT3’teki büyük kanat kullanılmamış. GT3’e göre başka bir fark ise ortada konumlandırılan çift çıkışlı egzozun altına konumlandırılan difüzör.

Porsche, 911 R ile ilgili bugüne kadar ağzını sıkı tutmuş olsa da saf sürüş keyfi arayan müşteriler için tasarlanan bir otomobil olduğu biliniyor. Bu görevi göz önünde bulundurulduğunda otomobilin ağırlık tasarrufu amacıyla pek çok donanımdan arındırılmış olması bekleniyor.

Otomobil, gücünü GT3’teki gibi 3.8 litrelik atmosferik bir motordan alacak gibi gözüküyor. 911 GT3’te 475 HP güç üreten bu motorun, 911 R’da biraz daha fazla güç üretme ihtimali de var. Güç konusu kesinlik kazanmamış olsa da şanzıman olarak yalnızca altı ileri manuel seçeneğinin olacağını biliyoruz.

Porsche, yalnızca 600 adet 911 R üretecek ve bu otomobillerin her birinin 160.000$’dan fazla bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Bu tip bir otomobil için bile ucuz sayılmayacak bir fiyat olsa da, bu durum 911 R’ların tamamının satılmasına engel olmamış.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu