Haberler

2017 model Jeep Compass yüzünü gösterdi




Jeep 2016 yılında Compass ve Patriot modellerinin üretimini sonlandırarak, iki model yerine bir tane yeni model getirmeyi planlıyor. Modelin üretimine en yakın prototipi, Sao Paulo’da kamuflajsız bir şekilde görüntülendi.

Modelin üstünde herhangi bir model ismi yazmasa da, Autoo.com.br’den Ricardo Meiter’den alınan bilgi, modelin adının Compass olacağı yönünde. Modelin ilk tanıtımı ay sonunda görüntülendiği yer olan Sao Paulo’da yapılacak.

Aracın dış görünümüne baktığımızda, Grand Cherokee’yle oldukça benzer bir tasarımla karşılaşıyoruz. Siyah, parlak bir tavan ve krom detaylar, modelin öne çıkan dış özelliklerinden. Prototipin arkasında görülen Limited yazısı bizlere piyasaya çıkacak yeni Compass’ın Limited versiyonunda, modelin nasıl bir dış görünüme sahip olacağı hakkında bize bir mesaj veriyor.

Teknik olarak bakıldığında yeni Compass’ın  Jeep Renegade ve Fiat 500 X’de kullanılan Small Wide Platformu’nu kullanması bekleniyor. Böylelikle motor, vites ve diğer parçaların bu modellerle ortak olacağını söyleyebiliriz. Buradan yola çıkarak giriş seviyesinde önden çekişli, fakat yüksek donanımlarda 4 çeker çekiş sisteminin bulunacağını düşünmek yanlış olmaz.

Yeni Compass’ın kasım ayında gerçekleşecek Los Angeles Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımı sonrasında modeli, 2017 başında yollarda görebileceğiz.

Kaynak: motor1.com vasıtasıyla autoo.com.br

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu