FeaturedHaberler

Continental, sektör içindeki kadın çalışanı arttırmayı hedefliyor




Lastik üreticisi Continental, kadınların lastik sektöründeki etkinliğini artırmak için önemli çalışmalar hayata geçiriyor.

Kadınların lastik sektöründe kariyer gelişimini desteklemek için çeşitli proje ve programlar hayata geçiren Continental, bu uygulamalarıyla lastik sektörüne öncü olurken, sektörde kariyer yapmak isteyen kadınlara da güç veriyor. 2025 yılına kadar üst ve orta seviye yönetim kademesinde kadınların oranını dünya genelinde yüzde 25’e çıkarmayı hedefleyen şirket, 2020 yılı itibarıyla yüzde 27’yi aşan kadın çalışan sayısını da sürekli artırıyor. Continental Ürün Yönetimi Müdürü Catarina I. Matos Silva, erkek egemen gibi görünen lastik sektörünün meraklı ve zorluklara meydan okumayı seven kadınlar için fırsatlarla dolu olduğuna dikkat çekiyor.

“Sürdürülebilirlik Continental için gelip geçici bir kavram değil”

Continental’in kurucu ortağı ve Premium sponsorlarından olduğu Extreme E yarış serisinde   kullanılan CrossContact Extreme E lastiğini geliştiren ekibin de lideri olan Silva, işine tutkuyla bağlı, uluslararası bir ekiple çalışmaktan mutlu olduğunu belirtiyor. Continental’in sürdürülebilirlik yaklaşımından da bahseden Silva, “Ekibim ve ben ürün geliştirmeden sorumluyuz. Continental‘in sürdürülebilirlikle ilgili çok net ve iddialı hedeflerine ulaşmak için gerekli olan yol haritasını çıkarıyoruz. Sürdürülebilirlik içi boş bir kelime ya da gelip geçici bir kavram değil, Continental açısından son derece önemli bir konu. Ar-Ge ve Malzeme Geliştirme Departmanları ile birlikte yeni yaklaşımları ve olasılıkları tanımlayarak geri dönüşüm çözümlerimizi sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz“ dedi.

20 yıl önce zorlu Dakar Rallisi’ni kazanan ilk ve tek kadın olan yarış pilotu Jutta Kleinschmidt ise 2021 yılında Continental Extreme E yarış serisine katıldı. Extreme E yarış serisinde pilotların yarısının kadın olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kleinschmidt, şöyle devam ediyor: “Motor sporları birçok şampiyonun olduğu bir alandır ve bu alanda şimdiden harika şeyler başarmış birçok kadın var. Şimdi, Extreme E gibi yarış serileri sayesinde daha da çok odaklanıyorlar ve özellikle genç kadınların kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olacak dünya çapında bir tanınırlığa sahipler. Son on yıldır elektrikli arabalara ilgi duyuyorum çünkü endüstrinin çevre dostu teknolojilere yönelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Extreme E yarışlarına dâhil olmak istememin ana nedenlerinden biri de buydu“.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu