FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Barcelona’da!




Milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Formula 2 Dünya Şampiyonası’nın dördüncü ayağı için Barcelona’da.

 Türkiye’nin ilk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası’na, serinin dördüncü ayağı Barselona’da kaldığı yerden devam ediyor. Bölükbaşı, 20-22 Mayıs hafta sonunda Çek Charouz takımı adına mücadele edecek.

Yarış hafta sonu, 20 Mayıs Cuma günü saat TSİ 12:35’te antrenman turlarıyla başlayacak. Aynı gün TSİ 19:30’da pilotlar sıralama turlarına çıkarak ilk günü bitirecek. Bölükbaşı, ilk yarışına 21 Mayıs Cumartesi saat 18:40’ta sprint yarışı ile çıkacak ve 22 Mayıs Pazar TSİ 12:35’te ana yarışla hafta sonunu tamamlayacak.

Cem Bölükbaşı Formula 2 kariyeri hakkında konuştu

Cem Bölükbaşı, “Formula 2’ye sezon başında başarılı bir başlangıç yaptık. Devamında aksilikler olsa da şimdi 4. rounda en iyi şekilde hazırım. Bir an önce direksiyon başına geçip, elimden gelenin en iyisini göstermek için sabırsızlanıyorum. Formula 2’de her yarış yeni bir deneyim. Takvime son olarak Le Castellet de eklendi. Barselona pistiyle birlikte önümde 11 yarış hafta sonu var. Her yeni yarışta hedefim bir öncekinin üzerine koyarak ilerlemek” diye konuştu.

Cem Bölükbaşı, kariyerinin ilk Formula 2 yarışları olan Bahreyn’de her iki yarışı da 20. sıradan 14.lüğe yükselerek tamamlamıştı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu