Haberler

750.000$’lık elektrikli Corvette




Amerika’nın elektrikli otomobil üreticisi Genovation Cars, Corvette C7 Grand Sport üzerine inşa ettiği elektrikli GXE(Genovation Extreme Electric) modelini tanıttı.

Bu yılın başında 330.8 km/sa’lik hıza çıkarak “Dünya’nın En Hızlı Elektrikli Otomobili” ödülünü alan 2006 model elektrikli Corvette Z06’dan sonra yine elektrikli bir Corvette ile karşımıza çıkan Genovation Cars, şimdilik performans verilerini açıklamadığı otomobilin sadece arka görünümünü değiştirmiş.

660 BG güç ve 813 Nm tork değerine sahip olan GXE, sadece 209 km’lik menzil sunarken Genovation Cars yetkilileri, elektrik motoru ve bataryaların yerleşimi sayesinde 50-50 ağırlık dağılımı elde ettiklerini belirtiyorlar.

750.000$ gibi yüksek bir fiyata sahip olan GXE için ön sipariş vermek isteyen müşterilerden 250.000$ kapora talep edilirken 75 adetle sınırlı sayıda üretilecek olan otomobilin yollara ilk ayak basış tarihi ise 2019 olarak belirtiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu