FeaturedHaberler

Dinamik Otomotiv yatırımları ile satış ve çeşitliliğini yarı yarıya artırdı




Hızlı dağıtım ağı ile hizmet veren, çeşitte lider, otomotiv yedek parça tedarik şirketi Dinamik Otomotiv, 2021 yılında 2 milyar TL’nin üzerinde satış gerçekleştirirken, yaptığı yatırımlar ile de ürün çeşitliğini yarı yarıya artırıp, dağıtım hızını 2 katına çıkardı. Fortune 500 Türkiye listesine de 2018 yılında 389. sıradan giriş yapan Dinamik Otomotiv, bu sene ise listede 284. sırada yer aldı.

Hızlı dağıtım ağı ile hizmet veren, otomotiv yedek parça tedarik şirketi Dinamik Otomotiv, otomotiv satış sonrası sektöründe hızla büyürken, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye listesine 2018 yılında 389. sıradan giriş yapan Dinamik Otomotiv, bu sene ise listede 284. sırada yer aldı.

2021 yılında 2 milyar TL’nin üzerinde satış gerçekleşti

160 servis aracı ile günde 4 servise kadar hizmet verdiklerini belirten Dinamik Otomotiv Genel Koordinatör’ü Hüseyin Topal, “350 binden fazla referansımız ile çeşitte ve bulunabilirlikte en üst sıradayız.  Bu özelliklerimiz ile ülkemizin tamamını kapsayan bir şirketiz. Siparişlerimizin tamamı kullanıcı dostu 7/24 kesintisiz hizmet veren Online B2B sipariş sistemimiz ile bizlere anında ulaşıyor, 20 bine yakın sipariş aynı gün hazırlanarak ülke genelindeki müşterilerimize ulaştırılıyor. Her bir markamız işimizin önemli bir parçası. 25 farklı kategorinin her birini önemseyen tarzda takip sistemimizi kurduk ve tümünde lider olma hedefindeyiz. Yıllık satış rakamlarımız 2021 yılında 2 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti.” dedi.

Siparişlerimizin %100’ü online kanaldan geliyor

Teknolojik yatırımları hakkında da bilgiler veren Topal, “Stok tahminleme programına ciddi bir yatırım yaptık. Stok tahminlememizi uluslararası standartlarda yapıyor ve tedarikçilerimize sipariş veriyoruz. Öte yandan lojistik birimimizde otomatik depolama ve yönetim sistemi olan AS/RS sistemine yaptığımız yatırım ile otomotiv yedek parça sektöründe bir ilke imza atıyoruz. Bu yatırım bölge dağıtım merkezlerimizde çeşidimizi artırdı ve mevcut duruma göre en az iki kat daha fazla hız kazandık. Yine depolama ve ayırma işlemlerinin otomatik gerçekleştirildiği yüksek teknoloji ürünü ve yine sektörde 35 metrelik en yüksek konveyöre sahip olan sorter sistemlerine de yatırımlarımızı yaptık. Mal kabulden, raflamaya, sipariş ayırmadan sevkiyata barkod cihazlarıyla lojistikte teknolojinin hakkını fazlasıyla veriyoruz.  Siparişlerimizin %100’ü online kanaldan geliyor. Sahadaki satış temsilcilerimizin tamamı tablet, akıllı telefon donanımlı. Dünya hızla dijitalleşiyor. Yazılım ve donanım olarak teknolojide işin hakkı neyse tüm birimlerimize bu yatırımı yapmaktan geri durmuyoruz. İşimizin gelişiminde teknoloji kullanımını kesinlikle çok önemsiyoruz ve yapılması gereken tüm yatırımları gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tamamına günlük hizmet verecek bir dağıtım altyapımız var

Fortune Türkiye listesinde üst sıralara doğru emin adımla ilerlediklerini ve bu yükselişi yeni yatırımlarıyla devam ettirmeyi hedeflediklerini.de sözlerine ekleyen Topal, “300’den fazla tedarikçiden 350 binden fazla referansı, 18 farklı lokasyonda stokluyor ve 15 bine yakın noktaya dağıtıyoruz. Bu durum, teknolojik altyapı sağlam olmadan yönetilebilecek bir durum değil. Öte yandan sektörde bizi farklı kılan özelliklerimizden biri, Türkiye’nin tamamına günlük hizmet verecek şekilde kapsayan bir dağıtım altyapımızın olması. Kapsayıcılığımızın yanında çeşitte ve bulunabilirlikte fark oluşturuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu