FeaturedHaberler

FIAT Motor Sporları Yeni Sezona Hazır




Tofaş Ar-Ge’de bir önceki ralli otomobilinin üzerinde geliştirilen versiyonu ile Rally 4 sınıfı ve önden iki çeker kategorisinde mücadele edecek.

Tofaş çatısı altındaki FIAT Motor Sporları, 14-16 Nisan tarihlerinde 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası ilk yarışı olarak gerçekleştirilecek Rally Bodrum’da yeni kadrosuyla yer almaya hazırlanıyor.

Yeni sezonda bayrağı, deneyimli pilot Fatih Kara’dan takımda 2016- 2019 yılları arasında yarışan Yiğit Timur devralacak. 2023 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda lansmanının yapıldığı günden bu yana “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olan FIAT Egea’nın, Tofaş Ar-Ge’de bir önceki Egea ralli otomobilinin üzerinde geliştirilen versiyonu ile yarışacak olan fabrika takımı, yıl boyunca Rally 4 sınıfında ve önden iki çeker kategorisinde mücadele edecek.

Yeni Kadro Bodrum Rallisi’nde

Türkiye’nin göz bebeği Egea’nın Tofaş Ar-GE’de özel olarak geliştirilen versiyonu ile  sezona en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade eden FIAT Motor Sporları Takım Direktörü Koray KafkasÖncelikle 2016 yılından bu yana takımımızı en iyi şekilde temsil eden deneyimli pilotumuz Fatih Kara’ya tüm emekleri ve takımımıza kattığı değer için çok teşekkür ediyorum. Fatih gibi yetenekli ve deneyimli bir pilot ile yarışmak her zaman çok keyifli. Bayrağı Fatih’ten devralan Yiğit’in yeniden aramıza dönmesinden ötürü mutluyuz. Yiğit’in yeteneği ve tecrübesinin yarışlarda başarılara imza atmamızın ötesinde, tıpkı Fatih’in yaptığı gibi otomobilimizin gelişimine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Yiğit ve Bilge’nin yarışlarda en iyi şekilde mücadele vereceğine yürekten inanıyorum. 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Yiğit Timur ve Bilge Ayan’ın temsil edeceği takımımızla ilk olarak 14/16 Nisan  tarihlerinde düzenlenecek olan Bodrum Rallisi’nde yarışacağız. Sezon boyunca, tüm ekibimizde, Egea’nın sınıfının en iddialı otomobillerinden biri olması için çalışacağız” dedi.

FIAT Motor Sporları Hakkında

Temelleri 1972 yılına dayanan FIAT Motor Sporları,o günden bugüne Türkiye Ralli Kupası’nı çeşitli başarılarla takip ediyor. Ülkemizde motor sporlarının gelişimine ve özellikle gençlerin spora kazandırılmasına katkı sağlayan takım; 2008 yılında Fatih Kara-Bilge Ayan ve Yağız Avcı-Ersan Alkır ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da önemli başarılara imza atmış; TRC genel klasmanda Fatih Kara-Bilge Ayan ekibi ikinciliği elde edip, genç pilotlar kategorisinde Yağız Avcı ile birinci olmuştur.  Ayrıca Volkan Işık ve Kaan Özşenler ile ERC (European Rally Championship-Avrupa Ralli Şampiyonası) kapsamında 2007 yılında ikinci, 2008 yılında ise üçüncü sırada yarışı tamamlayarak Avrupa Şampiyonası’nda dereceye giren ilk Türk takımı ve Türk pilotları unvanını elde etmiştir. Fatih Kara-Bilge Ayan Süper 1600 kategorisinde birinciliğe imza atarak FIAT Motor Sporları’nın tarihinde elde edilen sayısız başarıya bir yenisinin daha eklenmesini sağlamıştır. Günümüzde lansmanının yapıldığı günden bu yana “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olan Fiat Egea’nın,Tofaş Ar-Ge’de bir önceki Egea ralli otomobilinin üzerinde geliştirilen versiyonu ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele etmeyi sürdüren takım, aynı zamanda 2017 yılından bu yana TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) ile genç sporcuları motor sporlarına kazandırmak üzere TOSFED Yıldızını Arıyor organizasyonuna destek vermektedir.

Yiğit Timur Hakkında:

Motor sporları ile olan ilişkisi 12 yaşında Türkiye Karting Şampiyonası’nda yarışmasıyla başlayan Yiğit Timur, 2011 yılında, ralli branşına geçti. Toplam 3 yarıştan oluşan İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası’nın son iki yarışını birinci olarak tamamlamladı. 2012 yılında Türkiye Ralli Sampiyonası’nı takip etti, tamamladığı bütün yarışlarda sınıfında ilk sırada yer aldı ve Sınıf 9 Şampiyonu oldu. 2013 yılında Toksport World Rally Team’e transfer oldu. Bir sezon boyunca devam eden antrenman ve test sürecini takiben, 2014 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nı Sınıf N4 Şampiyonu olarak tamamladı. Türkiye Ralli Şampiyonası’na eşzamanlı olarak, bir Türk pilotun ilk defa yarışma şansını elde ettiği Dünya Rallikros Şampiyonası’nın RX Lites kategorisinde yarıştı. Sezonu dördüncülükle tamamlarken, şampiyonanın Finlandiya ayağında ikinci sırada podyuma çıktı ve bir Dünya Şampiyonası yarışında podyum başarısı elde eden ilk Türk pilot unvanını aldı.

2016-2019 senelerinde FIAT Motor Sporları takımında yarıştı. FIAT çatısı altında yarıştığı dönemde, 2017 yılında Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı olan Türkiye Marmaris Rallisi’nde öncü araç olan Egea Hatchback yarış otomobilinin pilotajını üstlendi. Ayrıca takımı Türkiye Ralli Şampiyonası’nda başarıyla temsil etti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu