Dikkat ÇekenlerFeaturedGalerilerHaberler

Havalimanından Nasıl Araç Kiralanır?




Araç kiralama işlemleri, eskiye göre büyük bir artış yaşıyor. Araç kiralama seçeneklerinin kolaylaşması ve artması ile birçok noktada araç kiralayabilme oldukça hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Araç kiralama noktalarından biri olan havalimanında araç kiralama şehir içi ulaşıma katılmadan doğrudan kullanabileceğiniz aracı size sunuyor. İstanbul’un ünlü havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen araç kiralamaseçenekleri ile aracınızı hızla kiralayabilirsiniz.

 

Araç Kiralama Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Havalimanından araç kiralamanın ilk adımı aracınızı önceden rezerve etmenizdir. Bu işlem sadece istediğiniz aracı almanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda genellikle en iyi fiyat aralığına sahip olmanızı da sağlar. Ayrıca erken rezervasyon yaptırmak dilediğiniz araç modeline ulaşmanızı da sağlayabilir.

 

Gideceğiniz havalimanındaki araç kiralama firmalarından dilediğiniz araç modelini arayabilir, farklı fiyat aralıklarını değerlendirebilirsiniz. Eğer tek tek her firmaya bakarak zaman kaybetmek istemiyorsanız Obilet’in sunduğu araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

 

Rezervasyon yaptırırken yakıt, kilometre ve ek sürücülerle ilgili kurallar da dahil olmak üzere hüküm ve koşulları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun. Rezervasyon yaptıktan sonra, rezervasyonunuzun tüm ayrıntılarını içeren bir onay e-postası almanız gerekiyor. Aracı teslim alırken ihtiyacınız olacağı için bu onay bilgisini elinizde bulundurun.

 

Kiralık Araç Havalimanından Nasıl Teslim Alınır?

Havaalanına vardığınızda ilgili işlemleri hızlı bir şekilde tamamlayarak kiralık aracınızı kolaylıkla teslim alabilirsiniz. Ancak bu teslimat öncesinde yapılması gereken bazı işlemler bulunuyor. Havalimanında, ilgili firmayı bularak burada işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Kiralama masasında rezervasyon onayınızı, ehliyetinizi ve ödeme ve depozito için bir kredi kartınızı ibraz etmeniz gerekecek. Ayrıca kiralama işlemi sırasında firma sizden bir kiralama sözleşmesi imzalamanızı isteyebilir. Bazı araç kiralama firmaları kredi notu da talep edebilir.  

 

Tüm işlemler sona erdikten sonra aracınızı teslim alabileceğiniz noktaya giderek araç teslimatını tamamlayabilirsiniz. Aracınızı teslim alırken iç ve dış fotoğraflarını çekmeyi unutmayın, olası bir hasarı ilgili görevliye gösterin. Havalimanı araba kiralama seçeneği ile gittiğiniz şehirde araca sahip olabilir, seyahatinizi dilediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Kiralık Araç Nasıl Teslim Edilir?

Aracınızı kullandığınız gün sayısı tamamlandığında son işlem aracınızı teslim etmek. Araç tesliminde yapmanız gereken ilk şey, aracın benzin deposunun dolu olması gerekliliği olarak öne çıkıyor. Bu yüzden depoyu tam olarak doldurun.

 

Araç iade noktasına geldiğinizde aracı temiz ve hasarsız olarak teslim etmeniz gerekiyor. Ayrıca araçta herhangi bir kişisel eşyanızın kalmadığından emin olunuz. Aracınızı ilgili yetkiliye teslim edin ve eğer imzalamanız gereken bir belge bulunuyorsa mutlaka imza atmayı unutmayın.

 

 

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Her acente artık havalimanında bulunmuyor. Eskiden uçaktan inildiği gibi direkt ilgili acenteye giderek araç teslim alınabilirdi. Artan otopark maliyetlerinden sebep artık acenteler havalimanlarına 10KM mesafeye konumlanmaya başladı. Bu sebeple kiralayan için vakit kaybı, göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu